Op de 2e zondag van decmber worden om 19.00 uur kaarsen aangestoken voor overleden kinderen, wereldwijd. FOTO: Stock.
Op de 2e zondag van decmber worden om 19.00 uur kaarsen aangestoken voor overleden kinderen, wereldwijd. FOTO: Stock. (Foto: )

Overleden kinderen van de hele wereld herdacht

Elk jaar, op de 2e zondag van december, worden de overleden kinderen van de hele wereld herdacht op Children's Memorial Day, een initiatief van de internationale vereniging ouders overleden kind 'Compassion Friends'. Dit initiatief heeft de landelijke Vereniging Ouders Overleden Kind (OOK) overgenomen.

VELDHOVEN - Op deze dag, om 19.00 uur, worden overal ter wereld voor de 23e keer kaarsen aangestoken voor overleden kinderen. Omdat het in de opeenvolgende tijdzones steeds een uur later 19.00 uur wordt, verplaatst zich gedurende 24 uur een band van licht rond de wereld. Symbolisch wordt zo het licht van de kinderen brandend gehouden.

Op zondagavond 8 december 2019 verzorgt de Brabantse afdeling van de Vereniging Ouders van een Overleden Kind in samenwerking met Dela in het kader van Kaarsen Branden Wereldwijd, zoals deze dag in Nederland genoemd wordt, een bijzondere bijeenkomst in Veldhove, van 18.30 tot 19.30 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom om bij deze herdenking aanwezig te zijn en kunnen een foto van hun dierbare(n) meenemen voor de fototafel. Locatie is De Hoge Boght, Eindhovensebaan 29 in Veldhoven, open vanaf 18.15 uur.

Meer berichten