Foto: Jordy

Column Jordy Graat

Ik heb nu al een paar dage mijn schoen gezet, maar er komt maar niks in. Kortom... Ik ben niet lief geweest. Vroeger werd ik helemaal gek als Sint ons huisje was vergeten. Die tijd, het blijft toch mooi. Stuiterende kinderen, veel reclames van speelgoed op tv en alle hulpsinterklazen die druk bezig zijn. Daarom vind ik het des te mooier dat in ' t Oude Slot nu een Sinterklaashuis is. Zo kunnen we allemaal zien waar de Goedheiligman en zijn pieten verblijven. Prima initiatief!
Weet je waar ik soms enorm naar verlang. Naar die serie 'Dag Sinterklaas' uit Vlaanderen. Bart Peeters ging toen iedere dag naar het kasteel om daar van alles te beleven. Als kind zat je vol spanning voor de tv. Ging alles wel goed? Een paar jaar geleden voelde ik datzelfde toen ik bij de landelijke intocht mocht draaien. Daar zag ik toen de Sinterklaas van televisie die me zoveel vreugde bracht.
Thuis doen we eigenlijk niet super veel meer aan het 5 decemberfeest, maar het is natuurlijk fantastisch om helemaal naar die dag toe te leven. En dan is het voor al die papa's en mama's weer even rust in de tent. Ook chapeau voor jullie! Laten we dit Sinterklaasjaar vooral plezier maken en lief zijn voor elkaar. En dat mijn schoentje daarvoor leeg blijft, dat is niet erg…

Meer berichten