20 jaar geleden komt een groep jonge, enthousiaste muzikanten bij elkaar in Veldhoven met het idee een band te vormen: IDRIS. FOTO: Idris.
20 jaar geleden komt een groep jonge, enthousiaste muzikanten bij elkaar in Veldhoven met het idee een band te vormen: IDRIS. FOTO: Idris. (Foto: )

IDRIS komt met jubileumconcert

Van de redactie.

Feestelijk optreden bij Art4U

20 jaar geleden komt een groep jonge, enthousiaste muzikanten bij elkaar in Veldhoven met het idee een band te vormen. Geïnspireerd door verschillende soorten wereldmuziek, en beïnvloed door de pop- en rockmuziek uit de jaren negentig, worden al snel eigen nummers geschreven. De combinatie van fluiten, viool en percussie, met een bijna gothic-achtige zangstem, maken dat veel mensen de muziek als Keltisch en sferisch ervaren. De drums, bas en gitaar zorgen voor de pop-achtige sound. De didgeridoo geeft het geheel soms iets mystieks en dan weer een uitgesproken ritme. Kortom, IDRIS heeft een geheel eigen geluid dat menig hart raakt.

VELDHOVEN - Nu, 20 jaar, vele optredens en zo'n 5 CDs verder, is het merendeel van IDRIS nog steeds bij elkaar. Leadzangeres Noor met fluitiste en tweede zangeres Judith bepalen het gezicht op het podium. Bassist Endy en didgeridoospeler Roland (tevens percussie) vullen die harde kern aan.
Er zijn natuurlijk ook wat wisselingen geweest in de afgelopen 20 jaar. Zo heeft IDRIS sinds ruim een jaar haar 3e drummer Theo. Rinie neemt ruim 6 jaar geleden het stokje over van de 2e gitarist. En Makkie heeft vanaf 2016 onze oorspronkelijke violiste opgevolgd.

Feestelijk

Op zaterdagmiddag 14 december viert IDRIS in Veldhoven haar 20-jarig bestaan. Dit wordt een feestelijk optreden met nog steeds zeer enthousiaste muzikanten!
Het jubileumconcert zal plaatsvinden in de grote zaal van de Muziekschool Art4U Kunsteducatie, vlak bij het CityCentrum, gelegen aan de Bossebaan 60. Tussen 15:00 en 17:00 is een prachtig muzikaal overzicht van hun repertoire te horen; deuren gaan al om 14.30 uur open.
En om het plaatje compleet te maken is een aantal muzikanten uit de beginperiode ook aanwezig bij dit optreden. Zij zullen samen met IDRIS sinds lange tijd weer met elkaar op het podium staan.
Na de pauze speelt de band in de huidige bezetting verder. Een aantal nummers, die nog niet op CD of Spotify te beluisteren zijn, zullen dan voor het eerst te horen zijn. Deze staan op de planning om in 2020 opgenomen te worden.

Reserveren

De entree is gratis, tenminste... Zolang als er plaats is. Reserveren is daarom aan te raden! Stuur een email naar onderstaand e-mailadres met daarin duidelijk opgenomen de naam, het mailadres en het


IDRIS heeft
een geheel
eigen geluid
dat menig hart
weet te raken


aantal bezoekers. Er ligt een pet - en tegenwoordig natuurlijk ook een pinapparaat - bij de toegangsdeur voor een eventueel vrijwillige bijdrage.

tickets@idrismuziek.nl
Zie ook de website: www.idrismuziek.nl

Meer berichten