Het bestuur van de nieuwe Familievereniging Lunetzorg, vlnr.: Hennie van Schooten (voorzitter), Francien Verhoeven (penningmeester) en Mathieu Hermans (secretaris). FOTO: Rieky Hermans
Het bestuur van de nieuwe Familievereniging Lunetzorg, vlnr.: Hennie van Schooten (voorzitter), Francien Verhoeven (penningmeester) en Mathieu Hermans (secretaris). FOTO: Rieky Hermans (Foto: )

Verontruste familieleden richten Familievereniging Lunetzorg op

Paul Spapens

Familieleden, verwanten en vertegenwoordigers van bewoners van Lunetzorg hebben een Familievereniging opgericht. Iedereen kan er lid of vriend van worden. De leden willen samen sterk staan om de zorg voor de bewoners bij Lunetzorg te verbeteren. Familievereniging Lunetzorg is uit verontrusting over de geboden zorg geboren.

VELDHOVEN - Lunetzorg is vooral actief in Zuidoost-Brabant. De organisatie ondersteunt ruim 2.700 mensen met een verstandelijke beperking. De dagelijkse zorg wordt geboden op bijna 100 locaties of in de eigen of ouderlijke woning. Rondom Eindhoven en in de Kempen is Lunetzorg een begrip.

Incidenten

De grote omvang heeft ook een keerzijde: bestuurders zijn op afstand komen staan van de bewoners en de werkvloer, en onder familieleden en verwanten bestaan er zorgen over de kwaliteit van leven, het wonen en de dagbesteding. Zorgen die worden aangekaart, worden afgedaan als individuele problemen, als incidenten. Daar kom je dus niet echt veel verder mee, aldus de Familievereniging. Veel zorgen zijn breder en daar is maar een remedie tegen: sámen optrekken.

Gehoord worden

Voor de Familievereniging Lunetzorg bestaat meteen al veel belangstelling. Eindelijk kunnen ouders en verwanten hun verhaal kwijt, eindelijk een manier om gehoord te worden en de krachten te bundelen. Lid worden van de vereniging betekent samen opkomen voor de individuele belangen van de bewoners bij Lunet zorg. Iedereen kan lid worden of zich aanmelden als vriend. Hoe meer leden de Familievereniging heeft, hoe meer men kan bereiken voor de verbetering van de zorg van kwetsbare mensen.

25 euro

De Familievereniging Lunetzorg timmert per direct bij aanvang zeer deskundig aan de weg. Zo heeft de vereniging al een eigen overzichtelijke website, geeft daarnaast ook nog eens een eigen nieuwsbrief uit en belegt elke 2 maanden een informatieve bijeenkomst voor de leden.
Het lidmaatschap van Familievereniging Lunetzorg kost slechts 25,00 euro per persoon per jaar. Het bestuur wordt op dit moment gevormd door Hennie van Schooten (voorzitter), Mathieu Hermans (secretaris) en Francien Verhoeven (penningmeester).

 

 

Meer berichten