Jan en Gonnie Schuur nemen de kaartjes namens de voedselbank in ontvangst van directeur. Hans Sonnemans. FOTO: L-Mount media.
Jan en Gonnie Schuur nemen de kaartjes namens de voedselbank in ontvangst van directeur. Hans Sonnemans. FOTO: L-Mount media. (Foto: Melvin van Liebergen L-Mount media)

Vrijkaartjes museum en Sinterklaashuis

Sinterklaas en activiteiten rondom de decembermaand zijn niet voor alle gezinnen een vanzelfsprekendheid.

VELDHOVEN - Voor degenen die weinig geld hebben zijn cadeautjes niet altijd haalbaar en uitstapjes evenmin. Daarom heeft Museum 't Oude Slot aan Voedselbank Veldhoven vrijkaartjes gegeven voor de entree van museum en het Sinterklaashuis Veldhoven. In het museum is op dit moment de expositie Veldhoven 75 Jaar Vrij te zien. Daarnaast is het museum thans het logeeradres van Sinterklaas in Veldhoven. Jan en Gonnie Schuur namen de kaartjes namens de voedselbank in ontvangst van museumdirecteur Hans Sonnemans.
Voedselbank Veldhoven geeft gezinnen die niet goed rond kunnen komen een wekelijks steuntje in de rug en reikt voedselpakketten uit voor mensen die onder de armoedegrens leven. Deze worden samengesteld met eten dat anders bij het afval zou belanden, maar dat nog gewoon geschikt is voor consumptie. De voedselproducten worden ter beschikking gesteld door onder meer voedselproducenten, groothandels en winkelbedrijven. Vrijwilligers zorgen voor de verspreiding van voedselpakketten. In 2018 voedde de voedselbank zo 6.043 monden.

www.museumoudeslot.nl

https://www.facebook.com/sinterklaashuisveldhoven/

Meer berichten