Tijdens het mensenrechtenontbijt wordt o.a. aandacht gevraagd voor Ibrahim Ezz El-Din (28) uit Egypte.
Tijdens het mensenrechtenontbijt wordt o.a. aandacht gevraagd voor Ibrahim Ezz El-Din (28) uit Egypte. (Foto: )

Mensenrechtenontbijt in Veldhoven

Mensenrechten zijn enorm belangrijk, ze zijn universeel. Dat wil zeggen dat ze voor iedereen gelden, ongeacht iemands huidskleur, geloof, seksuele geaardheid of etnische afkomst.

VELDHOVEN - Nog te vaak worden er in te veel landen over de hele wereld de mensenrechten geschonden. Amnestygroep Veldhoven vraagt aandacht vragen voor deze schendingen. Dat doet ze door voor de 15e keer een Mensenrechtenontbijt te organiseren in de voormalige kantine van het gemeentehuis.
Tijdens het ontbijt wordt onder andere aandacht gevraagd voor Ibrahim Ezz El-Din (28) uit Egypte. Op 11 juni 2019 werd Ibrahim Ezz El-Din op straat plotseling opgepakt door veiligheidstroepen in burgerkleding. Sindsdien is er niets meer van hem vernomen.

Het ontbijt vindt plaats zaterdag 7 december van 09.30 tot 11.00 uur. Samen met Lopend Vuurtje, het koor uit Eindhoven en Judith Gerritsen, lid van vertelgroep VerVe. Een vertegenwoordiger van de gemeente Veldhoven is ook aanwezig. Entree gratis; een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Aanmelden kan tot donderdag 5 december per e-mail of telefoon:

(040) 254.01.19.
ineke.makkes@live.nl

Meer berichten