Achter v.l.n.r: Jack Kolsters, Gidi Ansems, Arie van den Broek, Marco Roosen, Bart van Rooij. Voor: Jeroen Troost en Maarten van Bussel.
Achter v.l.n.r: Jack Kolsters, Gidi Ansems, Arie van den Broek, Marco Roosen, Bart van Rooij. Voor: Jeroen Troost en Maarten van Bussel. (Foto: )

De Zjoem opnieuw in De Schalm

Van de redactie.

Zaterdag 4 januari 2020

De Zjoem laat regelmatig van zich horen, ergens in de regio, op een zomers terras of een lawaaierig festival. Het kleurrijke gezelschap bestaat uit 7 muzikanten waarvan er 3 uit Veldhoven komen: Jeroen Troost (trompet), Bart van Rooij (bombardon) en Marco Roosen (trombone). Juist voor dit trio is het optreden op zaterdag 4 januari in De Schalm extra bijzonder. Want al speelden ze al vele malen in deze zaal, deze keer is het toch écht anders.

VELDHOVEN - De Zjoem staat garant voor aanstekelijke muzikale vrolijkheid. Een beetje folk, een beetje volks ook, vol invloeden uit verre streken, maar altijd met humor en een onvervalste Brabantse tongval. Door hun opmerkelijke samenstelling laat De Zjoem een uniek geluid horen, want wie ze ooit gehoord heeft herkent de Zjoem-sound uit duizenden. Met een fundament van koperblazers, aangevuld met accordeon, gitaar en zang is De Zjoem… Gewoon De Zjoem.

Vol verrassing

Dankzij hun eigengereide teksten op bekende melodieën staat De Zjoem garant voor een avond vol herkenning, maar ook vol verrassing. Want welke andere band zingt er nou over Zandoers? Of over de zus van Cor van Zon? Na hun voorstelling in De Schalm zullen bezoekers voor altijd anders luisteren naar The Beatles, Ramses Shaffy en ABBA – om er maar eens een paar te noemen.

Avontuur

Ruim 2 jaar geleden stonden de mannen van De Zjoem al eens avondvullend in de kleine zaal van theater De Schalm. Voor de muzikanten een geweldige uitdaging, omdat er dan echt meer bij komt kijken dan het verzorgen van sfeer op een of andere feestelijke gelegenheid. Elke noot wordt gehoord, elke letter verstaan en in de spotlights voor een aandachtig theaterpubliek is er geen mogelijkheid om jezelf te verstoppen. Het was een spannend avontuur voor De Zjoem, maar zeker eentje die smaakte naar meer. Want de zaal was uitverkocht tot de laatste stoel en achteraf werd de band overspoeld met complimenten. Zelf liefhebbers die De Zjoem al vaak hadden gehoord, hadden ze nog nooit zó gehoord.

Twintig

Al vrij snel na het optreden meldde de directie van De Schalm zich opnieuw: ze wilde De Zjoem programmeren in de gróte zaal. En hoewel de muzikanten dat wel een enorme stap vonden - "Hoe speel je zo'n zaal vol? Zoveel vrienden hebben we nou ook weer niet!" - namen ze de uitnodiging maar al te graag aan. En op zaterdag 4 januari is het zover, op de 1e zaterdagavond van het nieuwe jaar. De voorstelling, met de titel 'Twintig, twintig', bevat tal van muzikale verrassingen.
Voor iedereen die De Zjoem wil leren kennen, of juist benieuwd is naar wat de groep nu weer in petto heeft: er zijn nog kaarten.

Kaartverkoop via onderstaande website:

www.deschalm.com

Meer berichten