Wethouder Daan de Kort op bezoek bij basisschool Eigenwijs tijdens het Nationaal Schoolontbijt 2019. FOTO: BS Eigenwijs
Wethouder Daan de Kort op bezoek bij basisschool Eigenwijs tijdens het Nationaal Schoolontbijt 2019. FOTO: BS Eigenwijs (Foto: )

Schoolontbijt 2019 op Basisschool EigenWijs

Op donderdag 7 november vond het Nationaal Schoolontbijt plaats. Landelijk deden er 2.750 scholen mee: dat zijn meer dan een half miljoen kinderen!

VELDHOVEN - Basisschool EigenWijs in Veldhoven mocht zich verheugen in het bezoek van onderwijswethouder Daan de Kort, als plaatsvervangend burgemeester van de gemeente Veldhoven. Aan de ontbijttafel schoof ook beleidsmedewerker Inge de Boer van onderwijs aan.

De wethouder startte zijn bezoek in groep 7, waar hij er voor zorgde steeds met groepjes leerlingen het gesprek aan te gaan over wat een gezond ontbijt inhoudt. Veldhoven is JOGG-gemeente: Jongeren op Gezond Gewicht. Door mee te ontbijten onderstreepte de wethouder het streven van de gemeente. Basisschool EigenWijs mag het bord 'Veldhoven JOGG-gemeente' een maand lang zichtbaar ophangen in de school.

Beleidsmedewerker Inge de Boer was welkom in groep 3. Zij ontdekte met de leerlingen diverse combinaties van een gezond ontbijt: onder andere yoghurt met muesli of kaas met komkommer op de boterham.

Iedere groep ontving een uitgebreid pakket met een gezond ontbijt . Er was weer volop variatie: volkorenbrood, -bolletjes en -krentenbollen, volkorencrackers, glutenvrij brood, halvarine, 30+ kaas, appelstroop, 100% pindakaas, tuinkers, yoghurt, muesli, melk, thee, groente en fruit. Voor ieder wat wils!

Meer berichten