Het wordt een dolle boel met Dolle Boel, zaterdag 16 november op het Rommelgats Prinsenbal. FOTO: Bert Jansen.
Het wordt een dolle boel met Dolle Boel, zaterdag 16 november op het Rommelgats Prinsenbal. FOTO: Bert Jansen. (Foto: Bert Jansen)

Carnavalskraker Dolle Boel blijft hangen

Hannie Bettgens.

Zaterdag 16 november vindt de première plaats van de nieuwe carnavalskraker van Dolle Boel. Tijdens het Rommelgats Prinsenbal in Theater de Schalm krijgt het grote publiek het nummer voor het eerst live te horen. 'Ge moet nie lullen maar pullen vullen' is de titel.

VELDHOVEN - Afgelopen jaar maakt Dolle Boel een eerste hit met Deurdraaien. "Een gekkenhuis," zegt Ron Jongenelen. Samen met John Soetens vormt hij Dolle Boel. "We hebben echt kei veel leuke reacties gehad. Hey... We hadden zelfs 16.000 views op onze video. En dat voor een gelegenheidsduo. Lachen toch?"
Oorspronkelijk zou Dolle Boel maar één carnavalsseizoen zijn opwachting maken. "Maar er is zoveel leuks onze kant opgekomen! Dat smaakt naar meer. We hebben op mogen optreden op de Markt in Eindhoven. Hoeveel liedjes hebben jullie? Uh... Eén!"
John en Ron liggen in een deuk als ze het over dit optreden hebben. "Ze zeiden dat we volgend jaar terug mochten komen, maar dat we dan 5 nummers moesten hebben om op te treden. Nou ja, dat zal wel niet gebeuren dachten we."
Inmiddels staat het nieuwe carnavalsseizoen voor de deur. John: "We hebben zo'n leuke tijd achter de rug en we hadden het gevoel dat het nog niet af was. Dus Ron is in de pen geklommen en heeft even 2 nieuwe liedjes geschreven."
"Voor 2020 en 2021 zijn we dus al klaar," vult Ron lachend aan. "Ge moet nie lullen maar pullen vullen, is een supersimpel nummer dat je meteen mee kan zingen. Het blijft hangen."
Inmiddels is de clip opgenomen, heel toepasselijk op een bierfiets. "De clip is per maandag 11 november, 11 minuten over 11 uur online op Youtube en via de site en Facebook van RJrecord studio."
De heren hopen dat het weer net zo leuk wordt als afgelopen jaar. "We zijn zo verschillend als twee mensen maar kunnen zijn, maar we vullen elkaar supergoed aan. Zo weet John alles op zijn kop te krijgen en de boel te ontregelen."
"En Ron moet alles tot in de puntjes geregeld hebben," vult John aan.
Ron: "Dat levert soms wel komische situaties op. We waren gevraagd om een huiskamerconcert te verzorgen, hier in Veldhoven. Ik sta daar te wachten, en al wat er komt, geen John. Ik een appje gestuurd. Ik ben er allang, appte hij terug, maar waar bende gij? Ik sta op jou te wachten... Waar sta jij dan?".=
John: "Tja, ik was wel in de goede straat maar in het verkeerde huis. Als het aan ons ligt hebben we aankomend jaar net zoveel plezier als we afgelopen jaar hebben gehad."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden