'Op dinsdag tussen 10.00 en 11.00 uur hebben we ondersteuning van een fysiotherapeut die mee kan kijken welk programma geschikt is.' FOTO: Bert Jansen.
'Op dinsdag tussen 10.00 en 11.00 uur hebben we ondersteuning van een fysiotherapeut die mee kan kijken welk programma geschikt is.' FOTO: Bert Jansen. (Foto: Bert Jansen)

Seniorenweken: 'De nadruk ligt op bewegen'

Hannie Bettgens.

Senioren staan centraal in de seniorenweken bij Artisport. Zowel in Veldhoven als Eindhoven worden senioren uitgedaagd om aan te sluiten bij een activiteit.

VELDHOVEN - "Het programma beslaat 2 weken, van 19 tot en met 29 november," zegt Lotte van Nispen. Samen met collega Marco Nooijen is ze verantwoordelijk voor de organisatie. "De nadruk ligt op bewegen, niet zozeer of ze lid willen gaan worden van Atisport. Om dat te ondersteunen hebben we contact gezocht met meerdere verenigingen. Daardoor zijn ook lessen te volgen buiten onze deuren."

Stimuleren

Sporten, gezond bewegen is voor iedereen beter. Marco Nooijen: "De levensverwachting wordt stukken groter. Het zorgt voor een betere bloedsomloop. Sommige ziektes zoals diabetes en spierziektes raken beter onder controle. Door verantwoord te bewegen bouw je spierkracht op."
Ander voordeel is, dat je buiten de deur komt. "Vooral onder ouderen proberen we dat te stimuleren. Is ook heel goed voor de sociale contacten. Dat zie je ontstaan bij de huidige groepen ouderen die hier bij ons sporten. Ze peppen elkaar op, stimuleren elkaar, ondersteunen en helpen elkaar. De meesten blijven na de les koffiedrinken, even ontspannen en ook daar zie je de sociale verbondenheid terug. Informeren naar iemands welzijn of familielid. Dat wordt als zeer prettig ervaren."

Must

Tijdens de seniorenweken worden verschillende activiteiten aangeboden. "Niet alleen sportgerelateerd. Vrijdag 22 november hebben we een pubquiz/borrel georganiseerd bij De Kleine Man in de Kapelstraat in Zeelst. Een gezellige middag, inclusief 2 consumpties. Vrijdag 29 november is er een mooie wandeltocht door Historisch Zeelst. 's Middags kan iedereen losgaan tijdens de Crazy Bingo; daarbij hebben we een uitgebreid prijzenpakket ter waarde van 300,00 euro."
Sporten bevordert de gezondheid. "Als kanttekening plaatsen we daar wel bij, dat bewegen op een goede manier dient te gebeuren. Vooral als je gaat beginnen, is een goede begeleiding een must. We bieden verschillende programma's aan, de een komt vooral om conditie op te doen, de ander om de spierenkracht te verbeteren. Op dinsdag tussen 10.00 en 11.00 uur hebben we ondersteuning van een fysiotherapeut die mee kan kijken welk programma geschikt is."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden