Het DementieCafé is bedoeld voor iemand met dementie (of het vermoeden daarvan) en betrokken familieleden. FOTO: PixaBay.
Het DementieCafé is bedoeld voor iemand met dementie (of het vermoeden daarvan) en betrokken familieleden. FOTO: PixaBay. (Foto: )

Dementie... Daar sta je niet alleen voor!

DementieCafé Veldhoven kent in 2020 maar liefst 6 thema-avonden. Alleen al hieruit blijkt duidelijk dat Veldhovenaren er niet alleen voorstaan als ze met dementie te maken krijgen.

VELDHOVEN - Het DementieCafé is bedoeld voor iemand met dementie (of het vermoeden daarvan) en betrokken familieleden. Het verkrijgen van is de juiste informatie, praktische hulp en begeleiding is erg belangrijk. Daarom hebben de partners vanuit het Dementie Ondersteunings-netwerk Veldhoven (DOV) samen het DementieCafé opgericht.
Het DementieCafé verzorgt in 2020 een 6-tal thema-avonden. Bij elke thema-avond is een deskundige aanwezig die gespecialiseerd is in het onderwerp. Verder worden alle aanwezigen in de gelegenheid gesteld om ook vragen te stellen. Bovendien ontmoeten de deelnemers lotgenoten bij het DementieCafé.
De thema-avonden in 2020 zijn:
Di. 7 jan.: Zorgtrajectbegeleiders aan het woord;
Di. 3 mrt.: De kracht van ontspanning;
Di. 12 mei: Rechtsbescherming en veilig bankieren;
Di. 7 juli: Dementie bij ouders;
Di. 1 sept.: Intimiteit bij dementie;
Di. 3 nov.: MMC Veldhoven, Neurologie.

Mw. C. van der Heijden, T. (040) 254.00.66. - E. info@swove.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden