Natuurlijk komt Sinterklaas, net als voorgaande jaren, na zijn intocht in Nederland vanuit Apeldoorn naar het mooie en feestelijke Veldhoven. FOTO: Rep@tArazzi.
Natuurlijk komt Sinterklaas, net als voorgaande jaren, na zijn intocht in Nederland vanuit Apeldoorn naar het mooie en feestelijke Veldhoven. FOTO: Rep@tArazzi. (Foto: Rep@tArazzi)

Hij komt! Hij komt, die lieve, goede Sint!

Opperpiet Piet

De feestelijke intocht van Sinterklaas in Veldhoven, is dit jaar op zaterdag 16 november aanstaande.

VELDHOVEN - Natuurlijk komt Sinterklaas, net als voorgaande jaren, na zijn intocht in Nederland vanuit Apeldoorn naar het mooie en feestelijke Veldhoven. Zijn belangrijkste Pieten komen zelfs rechtstreeks naar Veldhoven om alle kinderen hartelijk te verwelkomen.

Programma

Voor de aankomst van Sinterklaas in Veldhoven is een mooi programma samengesteld. Zo zullen vanaf 12.00 uur er diverse Pieten te zien zijn in het CityCentrum en in Winkelcentrum Heikant. Bij Winkelcentrum Heikant start er overigens vanaf 12.30 uur een spellenplein met Pieten en met de medewerking van Cardo Dance Department. Tegen 13.30 uur komt Sinterklaas hier dan aan en zal hij na een half uur richting het CityCentrum vertrekken.

Meiveld

De Sint rijdt rond 14.30 uur met koets over de Pleintjes dwars door het Citycentrum richting het Meiveld. Onderweg zal er een optreden zijn van de SambaPieten, die wellicht iets samen met de aanwezige kinderen spelen. Ondertussen zijn er op het Meiveld optredens van jongleur Huub, Hoebedoelu en Watzegu. Ook PietZa is op dit plein aanwezig om alles weer in goede banen te leiden. DéDé Dance verzorgt regelmatig ook een optreden op het podium.

Handje geven

De stoet wordt voorafgegaan door muziekvereniging St Cecilia uit Oerle. Ook de Pietenkapel laat regelmatig van zich horen, in en om het centrum. Rond 15.00 uur komt Sinterklaas aan op het Meiveld en wordt hij welkom geheten door burgemeester Marcel Delhez. Om 15.30 uur is er nog een gezamenlijk optreden van DéDé en het publiek voor Sinterklaas. Vanaf 16.15 uur is er gelegenheid om de Sint een tekening en een hand te geven in de foyer van theater De Schalm. Sinterklaas neemt vanaf 16.30 uur afscheid van de aanwezigen en vertrekt naar zijn volgend bezoek.

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden