De jeugd is traditioneel sterk vertegenwoordigd bij de Witvencross. FOTO: kramerfotografie.com.
De jeugd is traditioneel sterk vertegenwoordigd bij de Witvencross. FOTO: kramerfotografie.com. (Foto: Peter Kramerfotografie)

Witvencross trapt het seizoen af

Hannie Bettgens

Wandelevent voor iedereen

Voor de zevende keer gaat de Witvencross van start. Organisator GVAC heeft voor het hardloop- en wandelevenement op 17 november de mooiste routes uitgestippeld.

VELDHOVEN - Lid van het organisatiecomité, Jan de Kok zegt dat iedereen welkom is om deel te nemen op een van de onderdelen. "De Witvencross is tevens de aftrap van het cross seizoen, de eerste wedstrijd in een serie van 8. Een Kempische competitie die beurtelings worden georganiseerd door de verschillende Kempische verenigingen."

Het startsein van de Witvencross is om 11.00 uur. Het loopevent heeft zowel hardloop als wandelroutes. "Vanaf 8.00 uur gaan er meerdere wandelingen van start vanaf het Witven. De routes lopen voor een groot deel door het Dommeldal en er kan op verschillende afstanden worden gelopen tussen ongeveer 7 en 22 kilometer."

Hond

De looproutes zijn geschikt voor beginnende en gevorderde wandelaars alsook voor de jeugd of het hele gezin. Zelfs de hond meenemen op deze wandeling is een optie. Om 10.00 uur wordt van start gegaan met de trimloop. "Ook hier kan iedereen op inschrijven. Wedstrijdlopers, jeugd, recreanten, iedereen kan meedoen. Ook deze uitgezette tocht is heerlijk om te lopen en gaat door het Dommeldal. Je loopt op verschillende ondergronden, zand, heuveltjes en bos. Een ware uitdaging en goed om je basistechnieken op te oefenen. De verschillende ondergronden vereisen namelijk een andere looptechniek." Je kan zelf bepalen welke afstand je loopt. "Een ronde is ongeveer 1700 meter en bestaat uit een grote en een kleine ronde. De maximale afstand is een kleine 9 kilometer. Je kan net zoveel rondes lopen als je zelf wil, na iedere ronde kun je uitstappen of er nog een ronde aan vastplakken. Dat maakt de trimloop laagdrempelig waardoor iedereen kan deelnemen. Ook jeugd is hierbij weer van harte welkom."

De Kok nodigt ook private lopers uit om deel te nemen. "We weten dat er heel veel mensen zelfstandig lopen, die geen lid zijn van een vereniging. Een andere route lopen dan gebruikelijk en eventueel de ervaring opdoen met lopen in gezelschap van andere lopers. Niet in groepsverband want lopen doe je individueel. Het kan net een extra uitdaging geven of een positieve impuls aan de routes die je normaal loopt." Voor vermaak van het publiek is ook gezorgd. "Vanaf het Witven heb je overzicht over het hele parcours. Als toeschouwer ben je getuige van de spannende wedstrijden. Wat heel leuk is om te volgen zijn de wedstrijden van de jeugd. Voorgaande jaren waren deze wedstrijden topfavoriet om te volgen. Gezellig vanaf het terras met een kopje koffie, thee of lekkers de wedstrijden volgen." De toegang tot het evenement is gratis. GVAC werkt graag met voorinschrijving op de diverse afstanden. Op de dag zelf kan men ook nog inschrijven." Meer informatie en inschrijven:

www.gvac.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden