Droomdeurtjes betekenen een magische wereld voor kinderen en prikkelen de fantasie. FOTO: Bert Jansen.
Droomdeurtjes betekenen een magische wereld voor kinderen en prikkelen de fantasie. FOTO: Bert Jansen. (Foto: Bert Jansen)

Droomdeurtjes prikkelen de fantasie

Tonnie Wesseling

Initiatief Veldhovense voor MMC

In het MMC-ziekenhuis in Veldhoven zijn op woensdag 30 oktober 21 Droomdeurtjes uitgereikt aan de Kinderafdeling. Voor iedere kamer 1 Droomdeurtje.

VELDHOVEN - Het dochtertje Nora van Yvonne van Es is enige tijd geleden opgenomen op de Kinderafdeling van het MMC. Van Es weet wat een impact dit op een kind kan hebben en wil als dank voor de goede verzorging van Nora graag iets terug doen aan de afdeling: "Op sociaal media zag ik een winactie van Droomdeurtjes die je weg kon geven aan een goed doel. Ik wist meteen, als ik ze zou winnen, dat ik ze hier zou schenken. Ik won er 3 en de rest is door de eigenaars van Droomdeurtjes als cadeau aangevuld tot 21."
Van Es is er superblij mee en haar kleine dreumes is inmiddels weer kerngezond.

Fantasie

Droomdeurtjes betekenen een magische wereld voor kinderen en prikkelen de fantasie. Het is een initiatief van Sonja Augustijn en Margreet Bosveld en wordt voornamelijk gebruikt om een kind, gezond of ziek, die bang is of zorgen heeft, weer in zijn eigen kracht te zetten. Beide dames die in het verleden samen gewerkt hebben bij Randstad ontmoetten elkaar bij toeval op een markt in 2016. In Engeland en Ierland heb je voor kinderen 'fairy doors' en beide vrouwen, met een pedagogische achtergrond, besloten in Nederland Droomdeurtjes te gaan produceren.

Het product is heel simpel maar kan een magische uitwerking hebben op een jong kind: een piepklein deurtje met sleutel en een brievenbus kan overal op een kinderkamer/ziekenkamer neergezet worden. Achter het deurtje wonen een elfje en een lief draakje die vol spanning wachten om toegelaten te worden in de fantasiewereld van een kind door middel van een brief of tekening in de brievenbus. Als het kind even niet oplet of slaapt wordt de post verwisseld met een antwoord. Het blijkt in de praktijk een geweldige impact te hebben op een ziek én gezond kind met zorgjes of probleempjes die op deze manier gedeeld kunnen worden met elfjes en draakjes. Bosveld: "We willen het persoonlijk houden en er geen massaproduct van maken. De deurtjes worden in Tsjechië gemaakt, ze komen kaal aan en wij zorgen dat het met kleur en aankleding aantrekkelijk wordt. Dit doen we allemaal zelf, maar mét liefde!" Augustijn: "In korte tijd zijn we samen een bedrijf begonnen, best spannend, maar het voelde heel goed aan."
In het MMC zijn de Droomdeurtjes door Sonja Augustijn aangeboden aan Lotte Smulders, pedagogisch hulpverlener en een verpleegkundige. Eén deurtje gaat gebruikt worden als mobiel deurtje voor kinderen die niet uit hun bed kunnen komen, voorzien van een handig droomkoffertje.
Smulders vindt het een mooie aanwinst voor de afdeling omdat de kinderen hier, vanwege de hygiëne geen knuffel mogen hebben, maar de Droomdeurtjes toch in hun fantasiespel kunnen gebruiken..

www.droomdeurtjes.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden