De wethouder memoreerde in zijn toespraak het belang van vrijwilligers, als het 'cement van onze samenleving'.
De wethouder memoreerde in zijn toespraak het belang van vrijwilligers, als het 'cement van onze samenleving'. (Foto: )

Erespeld van de gemeente Veldhoven voor Jos van Delft

Donderdag 31 oktober vond de themamiddag 'Groeien in ouder worden' van Belangenvereniging van Senioren KBO afdeling Zeelst en de Polders plaats. Deze middag kreeg een onverwachte wending voor bestuurslid Jos van Delft.

VELDHOVEN - Jos van Delft ontving tijdens de themadag uit handen van wethouder Hans van de Looij, de Erespeld van de gemeente Veldhoven. Bij deze feestelijke gebeurtenis waren ook zijn trotse vrouw, kinderen en kleinkinderen aanwezig.

Jos kreeg de onderscheiding voor 21 jaar vrijwilligersactiviteiten op diverse terreinen. Hij was lid van de Philips Ondernemingsraad, Vakbond NKV/FNV, de oudervereniging van basisschool St. Jozef (later Meerhoef). bestuurslid van Toer en Wielerclub Brabantia, penningmeester van het Sint Lambertusgilde en sinds 2014 bestuurslid van de Belangenvereniging voor senioren KBO Zeelst. Jos is binnen deze vereniging verantwoordelijk voor zowel de wekelijkse activiteiten zoals jeu de boules en koersbal als het organiseren van o.a. themamiddagen, nieuwjaarsbijeenkomst, Koningsdag en de Seniorenontmoetingsdag. Jos was ook de drijvende kracht achter de aanleg van de jeu de boulesin de tuin van Ontmoetingscentrum Sele

De wethouder memoreerde in zijn toespraak het belang van vrijwilligers, als het 'cement van onze samenleving'.

Meer berichten