"Alle lichtjes die branden om het kunstwerk, zijn aangestoken aan de World Peace Flame." FOTO: DELA.
"Alle lichtjes die branden om het kunstwerk, zijn aangestoken aan de World Peace Flame." FOTO: DELA. (Foto: )

Kaarsjes, fakkels en vuurkorven

Hannie Bettgens.

Lichtjesavond de Hoge Boght

"Wat is dit mooi! Het is aardedonker en overal waar ik kijk, zie ik kaarsjes en fakkels. Zo bijzonder om op deze manier mijn man te herinneren." Dit is één van de hartverwarmende reacties die coöperatie DELA ontving tijdens een van haar lichtjesavonden.

VELDHOVEN - Maruschja van Ham, regiomanager van regio Kempenland bij coöperatie DELA, vertelt: "Nu de dagen korter en donkerder worden, merken we dat veel nabestaanden de behoefte hebben aan troost. Ze willen graag op een speciale manier bij hun dierbare stil staan."

100+

Van Ham vervolgt: "De donkere dagen belemmeren mensen soms om de laatste rustplaats van een dierbare te bezoeken. Daarom organiseren we op donderdag 7 november voor alweer de 6e keer een lichtjesavond bij ons crematorium en op de begraafplaats de Hoge Boght. Carla van Olst leest tijdens de Lichtjesavond het gedicht voor, 'In het Licht heb ik stem'. Het hele terrein wordt sfeervol verlicht met honderden kaarsjes, fakkels en vuurkorven."
Van Olst: "Het is mijn intentie om ons mensen dichterbij de zielenwereld te brengen. We staan zoveel dichter bij onze overledenen dan we denken. Ze zijn zo dichtbij. Dat kan zo helend zijn in het verdriet van het gemis. Voor mij blijken de lijntjes met gene zijde maar kort te zijn. Daardoor zoek ik steeds manieren om troost en bewustzijn te brengen en zo de dood zelf lichter te maken. Op mijn innerlijke vraag elk jaar hoe dat vorm te geven, krijg ik een gedicht geïnspireerd, wat mensen mee krijgen."

World Peace Flame

Dit jaar staat er tijdens de lichtjesavond een opstelling, waarin alle kleuren van de regenboog zijn gebruikt in lichtgevende lampen en je weer meegenomen kunt worden in de cirkel om een gedicht te horen.
"Alle lichtjes die branden om het kunstwerk, zijn aangestoken aan de World Peace Flame, waarvoor de Ambassade van Vrede Veldhoven zich dagelijks sterk maakt. Zo wordt er een bijzondere verbinding gemaakt."

Van harte welkom

Maruschja van Ham: "Iedereen die iemand wil herinneren is van harte welkom om een kaarsje te komen branden. Tijdens de lichtjesavond klinkt er sfeervolle muziek en kan iedereen een kaarsje aansteken ter herinnering aan een dierbare. Ook staat er voor een warm drankje klaar en kunnen de bezoekers nog even rustig met elkaar napraten."

Voor iedereen

De bijzondere lichtjesavond vindt plaats donderdag 7 november, van 18.00 tot 20.00 uur, op het terrein van de Hoge Boght aan de Eindhovensebaan 29 in Veldhoven. Iedereen is welkom, aanmelden is niet nodig.
Voor meer informatie, zie onderstaande contactdata.

Marie-Louise van der Weiden, E. mvanderweiden@dela.org - T. (06) 53.545.514.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden