Anja van der Riet en Els Beelen breiden met ZorgeloosThuis ook uit in Veldhoven. FOTO: ZorgeloosThuis.
Anja van der Riet en Els Beelen breiden met ZorgeloosThuis ook uit in Veldhoven. FOTO: ZorgeloosThuis. (Foto: www.fotografiehenkpluijm.nl)

ZorgeloosThuis 'haalt het beste uit het leven'

Van de redactie.

Oud-verpleegkundigen Anja van der Riet en Els Beelen bouwen in Valkenswaard en Veldhoven aan uitbreiding van de persoonlijke thuiszorg van ZorgeloosThuis. Van der Riet: "We richten ons op mensen met een langdurige hulp- of zorgvraag die de regie over hun eigen leven zoveel mogelijk in eigen hand willen houden. Deze cliënten regelen de zorg die zij nodig hebben door middel van een Persoonsgebonden budget."

VELDHOVEN - ZorgeloosThuis start in 2018 met thuiszorgactiviteiten in Valkenswaard. De organisatie bestaat dan al een aantal jaar in Nijmegen en omgeving. Van der Riet raakt enthousiast over de organisatie die in het Nijmegense is neergezet en maakt de stap naar ZorgeloosThuis. Ze is van oudsher verpleegkundige en werkt al haar hele leven in verschillende functies en sectoren in de zorg.

Afgesproken maatwerk

In het afgelopen jaar heeft ZorgeloosThuis in Valkenswaard vele cliënten naar tevredenheid mogen verzorgen. Anja: "Inmiddels staat er daar een leuk en gedreven team van 6 medewerkers. Een klein team dat het welzijn van de cliënten belangrijk vindt. De medewerkers gaan samen met hen op zoek naar de mogelijkheden om het beste uit het leven te halen. Door de korte lijnen merken we ook dat mensen het fijn vinden dat ze kunnen rekenen op de benodigde verzorging en begeleiding op de afgesproken tijden."

Veldhoven

Omdat de zorg in Valkenswaard goed loopt, zoekt Van der Riet in 2019 een collega om samen te werken aan verdere uitbreiding. In de uit Veldhoven afkomstige oud-verpleegkundige Els Beelen vindt ze die collega. Beelen: "Ik heb jaren met plezier op de werkvloer gestaan. De kennis en ervaring die ik daar heb opgedaan en het netwerk dat ik daarin heb opgebouwd, zet ik graag in voor het ontwikkelen van ZorgeloosThuis. We werken ook in Veldhoven op de kleinschalige en persoonlijke manier van ZorgeloosThuis."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden