Het Kempenkoor zet zijn jubileum kracht bij met de voorstelling Elias. (Foto: Paul Beelen).
Het Kempenkoor zet zijn jubileum kracht bij met de voorstelling Elias. (Foto: Paul Beelen). (Foto: )

'Elias is een prachtige uitdaging'

Linda Heemstra

Kempenkoor is klaar voor

Op zaterdag 2 november vindt er een grootschalig en uniek concert plaats in Theater de Schalm. Kempenkoor viert die avond zijn 70-jarig jubileum met een grote uitvoering van het werk 'Elias' van Felix Mendelssohn Bartholdy. Een eenmalige productie van een magistraal werk!

VELDHOVEN - Carel van Baalen en Marjon Starrowsky van Kempenkoor hebben voor de jubileumvoorstelling flink wat voorbereiding achter de rug.Reden genoeg om het duo enige toelichting te laten geven.


Waarom hebben jullie gekozen voor het werk Elias voor jullie jubileum?

Elias is een schitterend werk waarin veel koorpartijen zitten. Dat is een prachtige uitdaging waarin het koor zich ten volle kan profileren.


Hoe hebben jullie de solisten geselecteerd?

Onze dirigent, Cees Wouters, heeft in samenspraak met onze concertmanager Frank Kerremans de solisten gecontracteerd. Impresariaten worden betrokken, en een ander deel van de solisten wordt geworven via conservatoria. Dit levert een mooie mix van jongere en oudere talenten op.

Cees Wouters is al lange tijd verbonden aan Kempenkoor. Wat maakt hem zo'n goede dirigent?

Hij is sinds 1990 verbonden aan Kempenkoor. Hij is muzikaal, en didactisch heel sterk. Hij weet altijd de juiste toon te treffen en weet altijd als geen ander zijn boodschap over te brengen. Hij heeft een duidelijke discipline in het koor gebracht, het is een echte vakman.


Wat kan het publiek verwachten?

Een vol podium met maar liefst 130 enthousiaste mensen, een indrukwekkend werk, met veel emoties en dynamische verschillen. Er zit alles in. Cees vraagt ons te zingen wat de tekst inhoudt, om echt je gevoel erin leggen. Je moet weten wat je zingt en waarom je het zingt. En dat hoort het publiek!


Hoeveel uur voorbereiding zit er voor jullie als koor in?

We zijn er een jaar geleden mee begonnen, met 6 weken oefenen voor de Matthäus en schoolvakanties uitgezonderd. We repeteren één keer per week op maandagavond, en je moet natuurlijk thuis oefenen en je voorbereiden.


Staan er nog andere festiviteiten rondom jullie jubileum op het programma?

Dit concert is de hoofdactiviteit. Maar we gaan met het koor ook naar Praag, daar geven we een concert. We stoppen onderweg voor kortere optredens in de Liebfraukirche in Dresden en bij concentratiekamp Theresienstadt.

Het jubileumconcert van Kempenkoor is te zien op zaterdag 2 november om 20.15 uur
in Theater de Schalm in Veldhoven. Kaarten zijn te reserveren via het theater: www.deschalm.com, via 040-253 35 78 (ma t/m za 11.00-15.00 uur), of rechtstreeks via Kempenkoor.

www.kempenkoor.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden