De veiling bij UNA is altijd goed voor een mooi plaatje. (Foto: Jurgen van Hoof).
De veiling bij UNA is altijd goed voor een mooi plaatje. (Foto: Jurgen van Hoof). (Foto: Jurgen van Hoof)

UNA veilt weer voor het goede doel

Ad Adriaans

Initiatief is van vaste waarde

Iedereen die UNA en de Stichting Spieren voor Spieren een warm hart toedraagt, is vrijdag 1 november om 20.30 uur welkom aan de Sportlaan 3. Tijdens de derde openbare veiling komen tal van bijzondere kavels onder de hamer.

VELDHOVEN - De afgelopen twee edities puilde de kantine van de Zeelster voetbalclub uit. De opbrengst van de veilingen was er dan ook naar. "Vanaf dag 1 waren we positief verrast door de opbrengst. We hebben er ook deze keer weer alles aan gedaan om opnieuw een mooie donatie te kunnen doen aan Stichting Spieren voor Spieren", zegt Ron Dillen. De stichting liet de organisatie dan ook weten dat ze het initiatief van UNA heel erg op prijs stelt. Bedragen van € 12.500,- (in 2017) en € 15.000,- (in 2018) zijn donaties die de stichting maar zelden ziet van een amateurclub. Directeur Minke Booij wil er namens haar stichting op 1 november dan ook weer graag bij zijn.

Jeugd

Een deel van de veilingopbrengst wordt ook geïnvesteerd in de jeugd en de vereniging, weet Grard Snelders. "In juni is een videosysteem geïnstalleerd waarmee we trainingen en wedstrijden kunnen analyseren. Daarvan wordt al flink gebruik gemaakt."

Interessante items

De veiling telt in het jaar dat UNA het 90-jarig bestaan viert maar liefst 261 items. Dillen: "We hebben de ervaring van de afgelopen jaren meegenomen. We hebben nu meer voetbalreizen en kunst op de veilinglijst. Maar het is beslist geen voetbalveiling. Er zitten voor iedereen wel interessante items bij."

Christel Gepkens en Diana Smeeman zijn blij dat er ook leuke items voor dames tussen zitten. Ze noemen onder meer damestassen, een badkamer/saunaset en overnachtingen in het buitenland. Opvallende items zijn er ook. Wat te denken van een week lang meerijden in de karavaan van Parijs-Dakar. Of een uitwisseling met de burgemeester. Marcel Delhez loopt mee in het bedrijf van de koper en die neemt een halve dag de rol van de burgemeester over. In het kader van het goede doel moet een bijzonder kavel zeker genoemd worden. "De koper van dit item schenkt een gezin met een kind met een spierziekte een weekend in een aangepaste bungalow met toegang tot de Beekse Bergen. Ondernemers verbinden zich graag aan dit soort maatschappelijk verantwoorde dingen", weet Dillen.
Op de site en Facebookpagina van UNA is een filmpje te zien waarin bekende Nederlanders als Mart Smeets, Yvonne van Gennip en Peter Heerschop de veiling warm aanbevelen. "De filmpjes geven veel reuring op Facebook", heeft Diana Smeeman gezien.
Voor wie erbij wil zijn: de kantine is vrijdag open om 20.00 uur. Een kwartier later trapt cabaretier Rob Scheepers de veiling af, samen met Thijs Sleegers en Minke Booij. Als de eerste 5 items aan de man zijn gebracht, belandt de hamer in de van de ervaren veilingmeester Ad van Zelst.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden