Foto:

Corine Ravestein

Verborgen tempels ontdekken in Zuid-Amerika. Mijn romantisch beeld van zwoegen door de jungle, graven met archeologen en dan de euforie! Eeuwenoude ruïnes van de Mayas blootleggen, hoe leefden ze? En belangrijker hoe gaan we dit beschermen?

In Israël hebben ze onlangs een 5.000 jaar oude en destijds grootste stad ontdekt tijdens het uitvoeren van werkzaamheden. Tussen Tel Aviv en Haifa werden vier hectare aan huizen, straten en publieke ruimten blootgelegd. Nog maar 10% is er opgegraven .
Er waren ook ontdekkingen in het Midden-Oosten. In Egypte werden er graven gevonden. Goed bewaard gebleven kleurige houten grafkisten op de begraafplaats El-Assasif, gelegen op de westelijke oever van de Nijl. De meeste graven zijn daar zo'n 2500 jaar oud. Het gebied ligt dichtbij de Vallei van de Koningen daar begroeven de Egyptenaren hun farao's. Het Egyptische ministerie van Oudheden beschrijft de vondst als 'een van de grootste en meest belangrijke' opgravingen van de laatste jaren. Vraagt u zich dat nu ook af, hoeveel tombes liggen er daar nog onder het zand (of in kamers uitgehakt in de rotsen). Voor welke farao is hij gemaakt?.Je zou er maar één ontdekken…

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden