Melanie Koelemans is helemaal thuis in de Kromstraat. (Foto: Bert Jansen).
Melanie Koelemans is helemaal thuis in de Kromstraat. (Foto: Bert Jansen). (Foto: Bert Jansen)

'Het is een unieke straat met karakter'

Hannie Bettgens

Mijn favoriete plekje...

Naam?

Melanie Koelemans

Geboortedatum?

24-02-1994

Woont in Veldhoven in?

Nee niet meer helaas. Ik heb er wel heel lang gewoond en ben er ook opgegroeid. Na 1 jaar in Eindhoven gewoond te hebben kreeg ik een baan aangeboden in Engeland. Daar was het héél anders dan Veldhoven. Nadat ik terug kwam in Nederland heb ik nog wel even in Veldhoven gewoond als. Nu woon ik samen met mijn vriend in België.

Wat is je favoriete plekje in Veldhoven?

Vroeger was dat het schoolplein van de Gansepoel. Altijd kwamen we daar bij elkaar met vrienden. Eerst spelletjes spelen, later 'hangen'. Nu is dat de kromstraat in Veldhoven dorp.

Waarom?

Het is een unieke straat met karakter. Alles is zo massa en veel van hetzelfde tegenwoordig. In de kromstraat vind je nog winkels van kleine ondernemers die hun winkel met passie draaien. Geen grote ketens waar je een nummer bent. Je kunt er heerlijk eten en ook nog eens een outfit scoren waar niet heel Nederland in loopt.

Kom je hier vaak?

Ik ben er bijna elke dag te vinden. Anderhalf geleden verhuisde ik mijn kapsalon naar Veldhoven. Na 2,5 jaar in Eindhoven te hebben gewerkt werd het te klein. We groeide uit het pand. Uitbreiden tot een totaal beautyconcept was ons doel.Toen we rond gingen kijken voor een nieuwe locatie was het echt heel moeilijk om het geschikte pand te vinden. Alles was het nét niet. Uiteindelijk kwamen we uit in Waalre en Veldhoven. Na alle voor- en nadelen langs elkaar te hebben gelegd werd het de Kromstraat. Terug naar Veldhoven.

Neem je wel eens iemand mee?

Heel vaak. Vrienden en familie komen hier als klanten of voor even gezellig een drankje te doen. Ons concept QUOI. Fashion & beauty bestaat uit een kapsalon, een dameskleding zaak en een beautysalon. Daardoor hebben we heel veel inloop van verschillende mensen, dat is zó gezellig. Je spreekt veel verschillende mensen uit de buurt, maar ook van verder weg.

Nog iets anders over jouw favoriete plekje?

We hopen dat andere mensen het net zo als een fijne plek ervaren als ik. Dat is wel wat we geprobeerd hebben om te creëren. Dat iedereen welkom is en dat je nooit wordt beoordeeld om hoe je eruit ziet of wat je wel of niet hebt. Iedereen moet gelijk behandeld worden of je nu 1 euro uitgeeft of 500. We hebben klanten die soms 3 uur in de auto zitten (of zelfs in het vliegtuig) voor een behandeling. Als ze aankomen moet er wel een positieve vibe zijn waardoor ze zich thuis en welkom voelen. Door onze klanten hebben we dit bereikt en zonder hen had dat nooit gekund. Zij verdienen het dan ook om deze plek zo goed mogelijk te ervaren en dat heel misschien, wanneer zij een interview hebben, ze hopelijk ons noemen als hun favoriete plek.

Meer berichten