Jan en Ellie Leijten: 'Bij het verlaten van dit pand zal er best een traantje vallen'. (Foto: Bert Jansen).
Jan en Ellie Leijten: 'Bij het verlaten van dit pand zal er best een traantje vallen'. (Foto: Bert Jansen). (Foto: Bert Jansen)

'We hebben een geweldige tijd gehad'

Tonnie Wesseling

Eigenaars Tijdloos stoppen ermee

Na 24 jaar stoppen Jan en Ellie Leijten met hun winkel Tijdloos interieur & decoratie aan de Dorpstraat 19 in Veldhoven. De leeftijd van de eigenaars gaat meespelen en Jan en Ellie gaan verder via internet met hun interieuradvieswerk. "We kunnen een dik boek schrijven over wat we hier allemaal gedaan hebben."

VELDHOVEN - Op 2 april 1996 startten ze hun winkel in de Dorpstraat. Aanvankelijk alleen voor decoratie en kleinmeubelen. Na twee jaar groeide de zaak uit naar interieur en decoratie en stapte Jan er ook in. Later startte Ellie haar eigen naaiatelier in het pand. Op een bepaald moment werd het vooral meubels en inrichtingen. Met de achtergrond van Jan van creatief bezig zijn startte hij met grondplannen maken voor klanten om een huis totaal in te richten.

Versteld

Omdat er ook vraag van boven de rivieren kwam werden er landelijke advertenties geplaatst. Jan: "Het spreidde zich zó snel uit dat we er een beetje versteld van stonden wat er allemaal gebeurde. Het inrichten van een mooi interieur ging van mond-tot-mondreclame."

Jan, die graag fotografeert maakte samen met fotograaf Jan Kok in 2002 het fraaie kijkboek 'Woon je eigen leven' wat de gedrevenheid van Jan en Ellie op bijzondere wijze tot leven brengt. Jan: "We hebben boven- en middensegment van het interieur en het is ons goed gelukt om een beetje uit handen van de woonboulevards te blijven. Het waren geweldige jaren voor ons." Jan en Ellie zijn een echt team. Jan: "Ik kan niks zonder haar en zij niets zonder mij, zo simpel is het. Ellie was verantwoordelijk voor de gehele organisatie, gordijnenatelier en bestellingen doen. Ik was verantwoordelijk voor de verkoop en plannen maken. We waren een gouden team." "En dat zijn we nog!", lacht Ellie. "Onze leeftijd gaat meespelen en we konden het pand goed verkopen en dan is het dus een mooie tijd om het wat rustiger aan te gaan doen. We gaan wel door via internet. Jan gaat met klanten naar het inkoopcentrum, wat nu ook al heel vaak gebeurt en uiteindelijk wordt er een moodboard gemaakt. We gaan alles via afspraken op internet doen." Jan: "Als ik twee of drie afspraken per maand heb vind ik het meer dan genoeg. We kunnen niet in één keer stoppen, dat zit niet in ons bloed. Het is op een lager pitje het werk verder doen wat we altijd gedaan hebben, inclusief de bezoeken aan de buitenlandse woningbeurzen."

Traantje

Het stel ziet de toekomst vol vertrouwen tegemoet. " De rustige en leuke dingen blijven over, maar we blijven kritisch op kwaliteit. Maar bij het verlaten van dit pand zal er best een traantje vallen, maar we hebben een geweldige tijd hier gehad."
Tot 1 december is het leegverkoop bij Tijdloos. Op 1 januari 2020 gaat het pand weer open met de nieuwe eigenaar, Ellie steekt hem een hart onder de riem: "Dit is een gelukspandje!"

www.tijdloos.nl

Meer berichten