Paula Nelissen (Oktober) en Christianne Lennards (Máxima MC) ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst.
Paula Nelissen (Oktober) en Christianne Lennards (Máxima MC) ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst. (Foto: )

MMC en Oktober reiken elkaar de hand

De druk op de zorg voor kwetsbare ouderen neemt toe. Het ziekenhuis Máxima MC en ouderenzorgorganisatie Oktober (voorheen RSZK ZorgProfessionals) gaan daarom samenwerken om de geriatrische revalidatiezorg in de regio beter te organiseren.

VELDHOVEN - Zo brengen de organisaties de zorg letterlijk dichter bij elkaar: op het terrein van Máxima MC in Veldhoven wordt een nieuwe Oktober-locatie gebouwd met Geriatrische Revalidatiezorg (GRZ)-bedden en Eerstelijnsverblijf (ELV)-bedden. De GRZ-afdeling van Oktober-locatie Merefelt verhuist naar deze nieuwe locatie. Ook hebben Máxima MC en Oktober afgesproken samen innovatieve zorgconcepten te ontwikkelen, kennis te delen en wetenschappelijk onderzoek te doen.

Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, hebben Máxima MC en Oktober besloten om samen -over de muren van de eigen organisatie heen- op te trekken om goede zorg te kunnen bieden aan kwetsbare ouderen. De bestuurders van beide organisaties ondertekende een samenwerkingsovereenkomst. Deze samenwerking moet leiden tot een passend en verantwoord zorgaanbod voor kwetsbare ouderen, vanuit een gezamenlijke zorgvisie. Patiënten de vrijheid om voor een zorgvraag te kiezen voor Máxima MC en Oktober of voor andere zorgaanbieders.

Meer berichten