Leontien van Grunsven: 'Als je een kind hebt dat uitvalt heeft dat een ongekende impact op het gezin.' (Foto: Bert Jansen).
Leontien van Grunsven: 'Als je een kind hebt dat uitvalt heeft dat een ongekende impact op het gezin.' (Foto: Bert Jansen). (Foto: Bert Jansen)

Ouders hebben vaak het gevoel dat ze niet worden gehoord

Hannie Bettgens

Het zal je maar overkomen: je kind valt uit in het onderwijs. Afgewezen. Het overkomt duizenden kinderen per jaar in Nederland. Deze kinderen zitten thuis omdat er slecht passend, of zelfs geen, onderwijs gegeven kan worden aan deze kinderen. Stichting LOEK@YOU breekt een lans voor deze afgewezen kinderen en jongeren.

VELDHOVEN - "Als je een kind hebt dat uitvalt treft dat niet alleen het kind heeft dat een ongekende impact op het gezin", zegt Leontien van Grunsven. Samen met Mandy Mennings organiseert zij de interactieve avond 'Afgewezen!'
"De avond is heel breed opgezet waarbij we hopen dat er veel professionals aansluiten om mee te discussiëren. Mensen uit het onderwijs, zorg, van de gemeente, ambulant begeleiders, huisartsen, iedereen die te maken kan krijgen met een uitgevallen kind. Waar we vooral op willen inzetten is begrip en het allerbelangrijkste, samenwerking."
Ouders hebben vaak het gevoel dat ze niet worden gehoord. "Je wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Waar kan je terecht voor goed advies? Wie heb je daar voor nodig? Het is in het belang van het gezin dat de luiste lijnen worden gevolgd. Met kundige en eerlijke informatie."
Tijdens de thema avond komen ervaringsdeskundigen aan het woord alsook gastspreker en schrijver van het boek 'baat het niet dan schaad het wel, Remko Iedema. Daarbij hanteert hij de hamvraag; hoe kan het beter. Andere thema's die aan bod komen zijn rouwverwerking, traumaverwerking van zowel ouders als kind. Hechtingsproblematiek, angst en afwijzing en onbegrip vanuit de omgeving komen ook aan de orde. "Een ouder komt vertellen wat het voor haar gezin betekent als een kind thuis is komen te zitten, en hoe het voor het gezin beter kan." Met de interactieve avond 'Afgewezen!' hoopt stichting LOEK@YOU op meer begrip. "Dat kan alleen als we het gesprek met elkaar aangaan. Door juiste voorlichting kweek je bewustwording waardoor je op een andere manier tegen de zorg voor het gezin gaat kijken."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden