Jong Nederland in Wintelre en TOP Veldhoven werden maandagavond verblijd met een cheque van Rabo ClubSupport. (Foto: Ad Adriaans).
Jong Nederland in Wintelre en TOP Veldhoven werden maandagavond verblijd met een cheque van Rabo ClubSupport. (Foto: Ad Adriaans). (Foto: ad)

Verenigingsleven kan weer vooruit

Ad Adriaans

Dankzij Rabo ClubSupport

Penningmeesters van een aantal clubs uit Veldhoven en Wintelre zijn maandagavond blij gemaakt met een bedrag van Rabo ClubSupport. Het leverde vrolijke gezichten op in theater De Schalm.

VELDHOVEN - Als coöperatieve bank investeert Rabobank Regio Eindhoven jaarlijks een deel van de winst in clubs en verenigingen. Voorheen via de Rabobank Clubkas Campagne, sinds dit jaar vanuit Rabo ClubSupport. Rabobank Regio Eindhoven stelt dit jaar € 400.000,- beschikbaar om te investeren in de lokale samenleving.

Stemmen

Leden van de bank konden tussen 27 september en 11 oktober elk 5 stemmen uitbrengen op clubs die zich hebben ingeschreven. Die voerden de afgelopen periode campagne om stemmen te werven, want elke stem is bij Rabo ClubSupport geld waard. Onder meer in dit blad profileerde Bibliotheek Veldhoven zich met de onlangs geopende Dementheek Veldhoven. Met het gekregen bedrag wil de bibliotheek de dementheek aantrekkelijker maken voor mensen met (beginnende) dementie. Ook 't Blaaike in Wintelre werd ingezet om stemmers te werven.

Het aantal deelnemende verenigingen uit Veldhoven en Wintelre is 135. Van de 4 ton is maandag een bedrag van € 85.793,42 onder die clubs verdeeld. "Van de 8 gemeenten die vallen onder Rabobank Regio Eindhoven is dit het hoogste bedrag", vertelt directeur Joan Versluijs. Het rijke en actieve verenigingsleven in Veldhoven en Wintelre betaalt zich dus uit. Lambert van de Schans, voorzitter van Bloemenvereniging Flora, schrikt als hij de cheque van € 1.313,24 ziet. "Het is nog meer dan vorig jaar. We gaan het geld gebruiken voor nieuwe polo's voor onze leden."
De 5 verenigingen die in Veldhoven en Wintelre de meeste stemmen kregen, werden op het podium geroepen. In Wintelre kreeg de Zonnebloem de meeste stemmen. Rens Wilting en Ruud van Loon stonden namens Jong Nederland op het podium. De cheque van € 1.214,56 kunnen ze goed gebruiken. "Hiervan kunnen we nieuwe materialen voor sport en spel aanschaffen."
Namens TOP Veldhoven zitten Linda van Gerwen en Yvonne van Dijk in de zaal. Het relatief lage bedrag van € 288,46 stelt hen niet teleur. "We zijn er super blij mee. Donderdag starten we met de repetities van een nieuwe productie. Het geld gebruiken we voor de aanschaf van kostuums."
Bibliotheek Veldhoven en de bijenhouders van St. Ambrosius zijn de nummers 1 en 2 in Veldhoven. De bibliotheek met de Dementheek en de bijenhouders met de Belevingstuin zijn er voor mensen met dementie en hun mantelzorger. "Veldhoven heeft een warm hart voor de mensen met dementie, dat blijkt nu wel", laat Rob Smetsers van de bibliotheek de zaal weten. De bijenhouders krijgen nog een extra prijs. Directeur Versluijs zegt hen toe dat het personeel van de Rabobank in Veldhoven een keer de handen uit de mouwen komt steken in de bijentuin.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden