Zondag 20 oktober organiseert Stichting Charlotte's Angels haar eerste Afterparty bij Beachclub Zuyver in Eersel. (Foto: Bert Jansen).
Zondag 20 oktober organiseert Stichting Charlotte's Angels haar eerste Afterparty bij Beachclub Zuyver in Eersel. (Foto: Bert Jansen). (Foto: Bert Jansen)

'Het belang van dieren staat voorop'

Tonnie Wesseling

Afterparty bij Charlotte's Angels

De stichting Charlotte's Angels is een non-profit organisatie die gratis hulp biedt bij herplaatsing of bemiddeling van dieren die in acute nood verkeren. Oprichters van de stichting zijn Anja Charlotte en Ariadne Arri, tevens bestuursleden, bijgestaan door een hecht en ervaren team van vrijwilligers.

VELDHOVEN - "Het belang van dieren staat altijd voorop bij ons, áltijd", zegt Ariadne vol vuur. "De stichting bestaat pas een jaar, maar wij zijn al veel langer bezig." De eerste rescue hond was Droopy, de Berner sennenhond die uit echt barre omstandigheden is gered en er door uitstekende zorg van de Angels levend uit is gekomen. Droopy is nu de trotse mascotte van Charlotte's Angels en aanleiding geweest voor de stichting, van waaruit alles geregeld kan worden.

Dieren in nood

Anja: "Alle honden en andere dieren in nood die bij ons gemeld worden, worden doorverwezen naar rescue collega's. Eén van die opvang Angels is Ilse, inmiddels baasje van Droopy die naar eigen zeggen 24/7 bezig is met opvang en verzorging. Er is een heel netwerk in Nederland én België. Er wordt ook samengewerkt met andere stichtingen en honden worden op elkaars website vermeld want: "Samen sta je sterk", vult Anja aan. Als de honden weer helemaal opgeknapt zijn, worden ze herplaatst. Anja: "We hebben een hele strenge selectie, er moeten formulieren ingevuld worden en er komt eventueel een huisbezoek. We houden het scherp in de gaten want een dier die uit de rescue komt heeft een heleboel meegemaakt en mensen moeten dat wel aankunnen. Ariadne: "We hebben een hobby die heel erg uit de hand is gelopen." "Wij hebben constant groepsgesprekken via Messenger. Wij spreken elkaar meerdere keren per dag en nemen dan beslissingen", zegt Miranda Barten, bemiddelaar en pr. Anja: "Er moeten ook heel veel dieren herplaatst worden van mensen die bijvoorbeeld ziek zijn of anderszins niet meer voor hun huisdieren kunnen zorgen en dan zijn wij er voor hen. Er is altijd wel iemand van ons bereikbaar." Ook katten, konijnen en zelfs reptielen in nood zijn in goede handen bij Charlotte's Angels.
Zondag 20 oktober organiseert Stichting Charlotte's Angels haar eerste Afterparty bij Beachclub Zuyver op het landgoed Duynenwater bij het E3 strand in Eersel. Alle dierenliefhebbers ook uit Veldhoven en in het bijzonder geredde en herplaatste dieren en hun baasjes zijn welkom op een feestelijke dag van 11.00 tot 16.30 uur. Er staan vele leuke evenementen op het programma. Zo kunnen honden trouwen in een fraai prieel compleet met oorkonde en pootafdruk en er is reddingzwemmen met New Foundlanders. Verder veel info en leuke kraampjes. Om 16.30 uur is er een BBQ waarvoor men zich vooraf moet opgeven. De entreeprijs bedraagt 5 euro per volwassene. Aanmelden voor de BBQ via email: afterparty@charlottes-angels.com

Voor info en donaties:

charlottesangels.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden