KNGF Geleidehonden wil zoveel mogelijk mensen een beter leven geven (Foto: KNGF Geleidehonden).
KNGF Geleidehonden wil zoveel mogelijk mensen een beter leven geven (Foto: KNGF Geleidehonden). (Foto: )

Zichtbaar! op bezoek bij KNGF

Mireille Camps

Vereniging sponsort puppy Fons

Wat kunnen geleidehonden voor de mens betekenen? Hoe gaat het opleiden van een geleidehond en welke soorten geleidehonden zijn er eigenlijk? Op vrijdag 4 oktober is de vereniging Zichtbaar uit Veldhoven bij KNGF Geleidehonden op bezoek geweest in Amstelveen waar tekst en uitleg werd gegeven.

VELDHOVEN - De Veldhovense vereniging Zichtbaar! zet zich in voor alle blinden en slechtzienden in Veldhoven en omgeving. Dit doet zij op diverse manieren, bijvoorbeeld door middel van de informatieve bijeenkomsten, elke derde donderdagmiddag van de maand, vanaf 14.00 uur, in Ontmoetingscentrum De Ligt. Soms worden er sprekers uitgenodigd, bijvoorbeeld om één en ander te vertellen over hulpmiddelen, zoals een voorleesapparaat. Vandaag echter, gaat de vereniging zelf op stap en bezoekt KNGF Geleidehonden.

Andere beperkingen

Voorzitter van Zichtbaar! -Jan Huybers- blikt terug op een geslaagde dag en vertelt enthousiast: "We kregen uitleg over de fokgezinnen van KNGF Geleidehonden. Dit was voor ons een prima verzorgde presentatie, zodat we nu ook weten hoe dat precies in zijn werk gaat. Daarna hebben we de kennel bezocht en ook dat zag er goed uit. De honden hebben volop ruimte en er is altijd een dierenarts aanwezig. De speciale vakkennis op het gebied van hond en handicap, wordt door KNGF Geleidehonden tegenwoordig ook ingezet voor mensen met andere beperkingen, bijvoorbeeld voor mensen in een rolstoel, personen met posttraumatische stresstoornis (PTSS) of kinderen met autisme. En wist je ook dat ook kanker en eventueel diabetes opgespoord kan worden? We zijn ook heel trots te kunnen melden dat we met onze vereniging een puppy hebben gesponsord. Fons is zijn naam." Na de rondleiding vertelt een ambassadeur over haar blindengeleidehond. "Zij was daar heel blij mee, want door haar geleidehond kan ze nu veilig over straat. Zelfstandig boodschappen doen en deelnemen aan het openbaar vervoer", verduidelijkt Huybers.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden