Christel Lubse: 'In deze nieuwe ruimte wil ik ook workshops gaan geven.' (Foto: Bert Jansen).
Christel Lubse: 'In deze nieuwe ruimte wil ik ook workshops gaan geven.' (Foto: Bert Jansen). (Foto: Bert Jansen)

'Ik heb hier een vaste plek, mijn honk'

Tonnie Wesseling

Christel Lubse start praktijkruimte

Christel Lubse (coaching&training) kreeg begin deze maand de sleutel van haar eigen praktijkruimte in het fraaie pand van het witte huis aan de Provincialeweg 47.

VELDHOVEN - Trots is ze, trots en superblij. In het vervolg kan ze hier in een mooie sfeervolle ruimte kinderen, ouders en volwassenen ontvangen. Vooral kinderen hebben een ruime plaats in haar hart. Na jaren in het basisonderwijs als 'juf' raakte ze in een burnout en ging daarna doen wat haar grote passie heeft: het coachen van kinderen die op welke manier dan ook zijn vastgelopen en hun ouders, maar ook oudere kinderen en volwassenen via Relax Kids, Chill Skills, Just Relax en Wobbelyoga.

Wobbelyoga

Christel Lubse: "Ik heb deze ruimte 7 dagen per week en kan hier ook met andere collega's samenwerken, bijvoorbeeld met iemand die kindermassage doet. Ik kan de tafel opklappen en kan hier dan ontspanningslessen geven zoals RelaxKids en Wobbelyoga. Ik geef grotendeels coaching aan kinderen, maar daarnaast aan ouders en professionals die werken met kinderen. Nu heb ik hier een vaste plek, mijn honk. Maar ik blijf ook naar scholen gaan en blijf flexibel, ook bij de BSO (Buitenschoolse opvang) en op middelbare scholen, met Chill Skills les. Het zijn lessen van beweging naar ontspanning en het maakt niet uit of je een peuter of kleuter bent, iemand uit groep 8, middelbare scholier of jong volwassene. Voor oudere kinderen kan het de stress zijn voor het maken van een toets, een examen of een presentatie geven. Het blijft werken aan zelfvertrouwen, jezelf durven zijn. RelaxKids is voor de jonge kinderen, vanaf een jaar of 9 noem je het Chill Skills en vanaf 14 heet het ChargeUp en voor volwassenen Just Relax. Het is iets wat nog bekend moet worden." De Opgroeicafé's met thema die Lubse in de bibliotheek gaf droegen daar aan bij. Het laatste Opgroeicafé in de bieb van dit jaar is op woensdag 13 november met als thema Sinterklaas en de spanning daaromheen voor sommige kinderen. Kinderen raken gauw overprikkeld in deze tijd. Lubse: "In deze nieuwe ruimte wil ik ook workshops gaan geven om ouders wat handvatten en tools te geven. Ik heb laatst een nieuwe training gevolgd voor ouders: Time Management, hoe ga je om met je tijd en welke keuzes maak je."
Lubse ziet iedereen als een mooie steen: "Overal liggen stenen, soms lijken ze niet mooi, maar pas als je zo'n steen opraapt en er naar kijkt, hem oppoetst dan zie je de glitter. Zo kan iedereen stralen als een unieke steen of kristal en daar wil ik door middel van mijn lessen en coaching iedereen mee helpen."

Op maandag 21 oktober geeft Christel Lubse een actieles voor de ChargeUp en aansluitend Just Relax voor ouders. Zaterdag 19 en 26 oktober is er een open inloopmiddag van 14.00 tot 17.00 uur en in de ochtenden Ouder-kind Relax Kids en WobbelYoga.

www.christellubse.nl

info@christellubse.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden