scheidsrechter Pol van Boekel met de scheidsrechterscoördinatoren Dick Bijkerk en Jan van den Akker.
scheidsrechter Pol van Boekel met de scheidsrechterscoördinatoren Dick Bijkerk en Jan van den Akker. (Foto: )

Fair Play-certificaat voor UNA

Van de redactie

Als eerste club van Nederland

UNA heeft zaterdagmiddag als eerste club in Nederland het nieuwe KNVB Arag Fair Play-certificaat ontvangen. Hans Quaars van de KNVB was samen met FIFA-scheidsrechter Pol van Boekel naar Zeelst gekomen om het nieuwe bord te overhandigen.

VELDHOVEN - Onder toeziend oog van tientallen belangstellenden en natuurlijk het scheidsrechterskorps van UNA vond in de kantine de overhandiging plaats aan scheidsrechterscoördinator Dick Bijkerk (jeugd) en scheidsrechterscoördinator Jan van den Akker (senioren). Van Boekel benadrukte maar nog maar eens het belang van goede arbitrage en prees dat het UNA nog steeds lukte om alle thuiswedstrijden, waarbij de club zelf een scheidsrechter moet aanstellen, door eigen scheidsrechters te laten leiden.

Toewijding

Alvorens Dick Bijkerk over ging tot de bekendmaking van de scheidsrechter van het jaar van UNA, bedankte hij alle aanwezige arbiters nogmaals voor hun inzet en toewijding, in het bijzonder de jongste, Sven Kleinhuis (11), en de oudste Clemens Verleun (81) die beiden uiteraard ook aanwezig waren. Tot scheidsrechter van het jaar werd Frank Lommers gekozen, wegens zijn enthousiaste inzet als scheidsrechter en praktijkbegeleider bij onze vereniging.
Omdat de KNVB op 8 december aanstaande 130 jaar bestaat, is een uniek jubileumshirt ontwikkeld, waarvan elke vereniging in Nederland één exemplaar ontvangt. In de traditie van het alom bekende ritueel 'shirtje ruilen' komt de KNVB in de komende maanden niet alleen naar alle amateurclubs toe om het shirt uit te reiken, maar ook om een shirt van de vereniging zelf te ontvangen.

Het uiteindelijke doel? Zorgen dat alle shirts uit het Nederlandse amateurvoetbal een ereplaats krijgen op de KNVB Campus in Zeist. Jos Blatter, als afgevaardigde amateurvoetbal district Zuid I en lid Algemene Vergadering Amateurvoetbal, verenigingsraad, ledenraad en bondsvergadering en UNA-voorzitter ruilden als slot van de officiële plichtpleging het shirtje.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden