Op de pedalen voor een goed doel! FOTO: ALS het licht uit gaat
Op de pedalen voor een goed doel! FOTO: ALS het licht uit gaat (Foto: )

4e editie van 'ALS het licht uit gaat...'

Van de redactie.

MTB-avondtocht 19 oktober

Onder de naam 'ALS het licht uit gaat' organiseert een groep enthousiaste mountainbikers voor de 4e keer op zaterdag 19 oktober een mountainbike avondtocht van 35 kilometer. De route gaat door het Dommeldal en het groengebied ten Noorden van Eindhoven. De tocht wordt gereden om geld bijeen te fietsen voor de slopende en dodelijke spierziekte ALS. De start is om 19.30 uur op sportpark De Hondsheuvels, J C Dirkxpad 1, 5631 BZ Eindhoven.

VELDHOVEN/EINDHOVEN - De naam van de MTB-avondtocht is van de geestelijke vader Jan Zuring uit Nuenen. 'ALS het licht uit gaat' is namelijk de titel van de gedichtenbundel die hij schreef. Ook dit jaar is hij weer eregast en vervult hij een rol bij de start. Zuring heeft zelf ALS en weet waar hij het over heeft.

500

De fietsers worden, na de geleverde inspanning, sfeervol onthaald in de kantine. Onder genot van een Belgisch fietsbiertje en de muziek van 2 DJ's is het dan genieten van een gesponsorde kipburger. Het afgelopen jaar gingen er 349 deelnemers van start. Dit jaar zal dat cijfer waarschijnlijk rond de 500 uitkomen.

Verrassingen

Tijdens de tocht is de IJzeren Man een geliefd onderdeel van het parcours. Op het terrein van het Wasven worden de fietsers opnieuw muzikaal verrast. De medewerkers van de Eindhovense Waterzuivering, zelf ook mountainbikers, bouwen op hun eigen locatie een deel van het parcours op. Zij zorgen voor verrassingen aldaar. Net buiten Eindhoven (gemeente Nuenen) ligt een landgoed verscholen. Het mysterieuze landhuis op dit terrein wordt belicht door een lichtkunstenaar onder andere bekend van Glow. Bij tuinbouwbedrijf de Haas rijden de fietsers dwars tussen de frambozen en bessenstruiken door. Hoevenaars Licht & Geluid zorgt weer voor een extra showelement op het parcours.
Voor kinderen tussen 8 en 12 jaar is er, onder begeleiding, een toer over het speciaal aangelegde parcours op het sportpark. De deelname hieraan is gratis. Na afloop ontvangt iedere deelnemer een leuk aandenken.

Inschrijven

Enthousiast geworden en uitgedaagd om dit jaar mee te doen? Tot vrijdag 18 oktober 12.00 uur is voorinschrijving mogelijk. Inschrijven op de avond zelf kan ook. De inschrijfkosten bedragen slechts 12,50 euro.
Meer weten over het volledige programma voor 2019 en andere leuke wetenswaardigheden over deze avond MTB-toertocht? Zie dan de onderstaande website van de organisatie. Elke vorm van donatie of sponsoring is overigens meer dan van harte welkom! Neem voor sponsoring contact op met de organisatie via onderstaand e-mailadres; op de website staat hoe doneren gaat.

www.alshetlichtuitgaat.nl.

info@alshetlichtuitgaat.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden