Met de verkeersquiz wordt nadrukkelijk de kennis van de leerlingen getest.
Met de verkeersquiz wordt nadrukkelijk de kennis van de leerlingen getest. (Foto: )

Wint BS Aan 't Heike finale van Verkeersquiz regio ZO-Brabant?

Van de redactie

5 basisscholen uit de Gebiedsgerichte Aanpak Verkeer (GGA) regio Zuidoost Brabant gaan met elkaar de strijd aan om de titel 'Beste verkeersklas van de regio Zuidoost Brabant'. Veilig verkeer Nederland organiseert de finale van de online verkeersquiz 2019.

VELDHOVEN - Van maandag 26 augustus tot en met vrijdag 27 september hebben 81 schoolklassen en bijna zo'n 1.900 leerlingen uit Gebiedsgerichte Aanpak Verkeer-regio Zuidoost Brabant de online voorrondes van de regionale verkeersquiz gespeeld. Met de verkeersquiz wordt nadrukkelijk de kennis van de leerlingen getest.

Motiveren

Bovendien is het belangrijk dat verkeer voor kinderen leuk en spannend wordt. Met de quiz worden de kinderen duidelijk gemotiveerd de regels goed te kennen en deze vervolgens toe te passen in reële situaties. Verkeersongevallen met lopende en fietsende kinderen gebeuren namelijk voor ruim 90% binnen de bebouwde kom en binnen een straal van 1 kilometer van huis. Toch een gegeven om duidelijk in ogenschouw te nemen.

'Beste Verkeersklas'

De regionale finale van de verkeersquiz vindt plaats op woensdag 9 oktober en wel van 09.15 uur tot 11.45 uur in Theater de Schalm in Veldhoven. Van de deelnemende scholen aan de online voorrondes gaan de volgende vijf scholen door naar de regionale finale Zuidoost-Brabant:


1. Daltonbasisschool Jacobus uit Eersel,

2. basisschool De Korenaar uit Eindhoven,

3. de Nutsschool uit Geldrop,

4. basisschool Aan 't Heike uit Veldhoven en

5. basisschool d'n Opstap uit Lage Mierde.

In de finale strijden deze 5 scholen om de titel 'Beste Verkeersklas van de regio Zuidoost-Brabant'. De quiz bestaat uit 30 meerkeuzevragen, die gesteld worden door quizmaster Jerre Maas. De jury bestaat uit 3 personen met kennis van zaken:
1. Geert Baltussen – bestuurslid Veilig Verkeer Nederland District Noord-Brabant;
2. Paul Konings – gemeente Veldhoven;
3. Theo Martens – Ambassadeur Verkeersveiligheid GGA Zuidoost-Brabant.

Meer berichten