Wie tijdens de MeerhovenQuiz in sportoutfit verscheen, scoorde punten. (Foto: Ad Adriaans).
Wie tijdens de MeerhovenQuiz in sportoutfit verscheen, scoorde punten. (Foto: Ad Adriaans). (Foto: ad)

'Ik hou van dit soort puzzels'

Ad Adriaans

MeerhovenQuiz is hectisch en leuk

36 teams gingen op zaterdagavond 5 oktober met elkaar de strijd aan tijdens de tweede editie van de MeerhovenQuiz. Dat leverde de deelnemers heel wat hoofdbrekens op, maar ook kon er flink worden gelachen.

MEERHOVEN - De eerste punten van de avond zijn te verdienen bij het afhalen van de vragen. Tegen 19.00 uur arriveren de teamcaptains bij Café/Zalencentrum De Hangar. Wie in sportoutfit verschijnt, scoort punten. Jeroen Kemper van het team Dawitte Tonnie heeft een enorm snowboard op zijn rug en een gouden bal in de hand. Binnen loopt een waterpolospeler rond met alleen een badmuts, zwembroek en badslippers aan. Na het in ontvangst nemen van de tas met vragen en opdrachten spoeden ze zich naar hun speellocatie.

Geheime opdrachten

Jacqueline Renders maakt deel uit van de organisatie. Die bestaat uit 6 personen die hulp krijgen van de partners. "Net als vorig jaar hebben we weer alle vragen en opdrachten zelf verzonnen. Er zijn 10 categorieën van elk 10 vragen. Verder krijgen de teams enkele geheime opdrachten uit te voeren."
In een woning aan de Grassnip draait de wifi overuren om een kleine 20 leden van het team Quiz with Friends toegang te geven tot internet. Bianca Kotterink werkt met pen en papier. "Ik hou van dit soort puzzels", zegt ze terwijl ze een reeks Romeinse cijfers koppelt aan letters van het alfabet. Samen met Kim Leijdekkers buigt ze zich over de vragen uit de categorie Roeptoeter. De in Romeinse cijfers verstopte vraag blijkt te gaan over de tijdelijke woonplaats in 2018 van Eindhovenaar Johan Vlemmix. De categorie Groen als gras is goed besteedt aan Eugène Christianen. De voormalig docent Biologie maakt handig gebruik van een app die aan de hand van een foto planten en grassoorten herkent. Hij heeft ook zijn schoonvader ingeschakeld. "Hij werkt op afstand mee. Ik heb hem het opdrachtenboek gemaild."

Kleurrijk

Dan moeten enkele teamleden op pad voor de geheime opdracht. Met zo veel mogelijk lagen kleding aan in de kleuren blauw, oranje en rood moeten ze zich om 20.30 uur melden bij De Hangar. De opdracht is om aan de hand van een legkaart zo veel mogelijk kledingstukken in de juiste kleurvolgorde onder de overkapping neer te leggen. De eerste groep van 18 teams maakt er een kleurrijk spektakel van. José Tampoebolon en Yvonne van de Donk van het team Beginnersgeluk maken met 64 kledingstukken de langste rij. "Het is allemaal kleding van onze families en enkele jassen van teamleden", zegt het duo.
Voor Christianen is het de eerste keer dat hij aan de MeerhovenQuiz deelneemt. Wat is zijn indruk? "Hectisch", klinkt het kort maar krachtig terwijl hij zich weer op een nieuwe vraag stort.
De prijsuitreiking vindt plaats op 26 oktober tijdens een feestavond in De Hangar. De teams die 1e en 2e worden winnen een geldprijs die wordt geschonken aan een goed doel of vereniging in Meerhoven.

Meer berichten