"Heel belangrijk in deze sport: de basisoefeningen. Dus die ben ik meteen gaan doen en werd ik steeds sterker en sterker." FOTO: Bert Jansen.
"Heel belangrijk in deze sport: de basisoefeningen. Dus die ben ik meteen gaan doen en werd ik steeds sterker en sterker." FOTO: Bert Jansen. (Foto: Bert Jansen)

'Ik ben met een vriend begonnen!'

Hannie Bettgens.

Mijn favoriete plekje...

Naam?

"Joey Borgers."

Geboortedatum?

"19 april 1994."

Woont in...

"In de wijk 't Look."

Uw favoriete plekje?

"Het calisthenicspark aan de Van Aelstlaan in Veldhoven. Heerlijk in de buitenlucht; het is er rustig en mooi aangelegd."

Waarom is dit uw favoriete plek is?

"Ik kan hier de sport beoefenen die ik heel graag doe en leuk vind. Ik kan hier sporten in de buitenlucht, wat ikzelf heel prettig vind met ademhalen en uithoudingsvermogen. En niet te vergeten: het is lekker om de hoek."

Kom je hier vaak:

"Ik kom hier elke dag om een intensieve en fijne training te hebben of les te geven, zodat ik de kennis van de sport kan doorgeven."

Neemt u wel eens iemand mee?

"Ja, ik probeer eigenlijk altijd wel iemand mee te nemen om kennis te laten maken met de sport. Wij geven ook lessen in dit park zodat het goed wordt aangeleerd, wat heel belangrijk is om eventuele blessures te voorkomen. Ik ben er zelf ook van overtuigd dat het heel gezond is voor je lichaam en dat je je eigen echt een stuk beter voelt na een intensieve workout! Dus dat raad ik natuurlijk iedereen aan om het te proberen."

Nog iets over je favoriete plekje:

"Ik ben zelf in 2014/2015 begonnen met calisthenics. Hoe ik er op kwam? Ik hoorde het van een vriend dat er een sport is die je kan beoefenen met je eigen lichaamsgewicht. Ik was er al snel van overtuigd dat dit mijn sport ging worden. Je hebt zoveel variaties van oefeningen en het ziet er spectaculair uit. Het is ook nog heel gezond en je kan de sport overal beoefenen. Ik ben met een vriend begonnen plekjes te zoeken waar we bijvoorbeeld een pull up konden uitvoeren. Of een push up. Wat ook heel belangrijk is in deze sport: de basisoefeningen. Dus die ben ik meteen gaan doen en werd ik steeds sterker en sterker. Dat voelt natuurlijk goed! En zit je zelf ook goed in je vel. In 2019 hebben we ons eigen calisthenics park staan in Veldhoven en sindsdien ben ik daar elke dag op mijn favoriete plekje aan het oefenen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden