"Het feest wordt niet té gek, maar gewoon zoals we zijn." FOTO: Theo van Sambeek.
"Het feest wordt niet té gek, maar gewoon zoals we zijn." FOTO: Theo van Sambeek. (Foto: )

Al 10 jaar ziel en zaligheid

Mireille Camps

Café De Kleine Man jubileert

In de gehele maand oktober wordt het 10-jarig bestaan van Café De Kleine Man gevierd. Het café is onder de vlag van Ad en Ine van Gerwen-Coppelmans zeer geliefd in 'Zilst' en omstreken. Dagelijks zullen in de feestmaand consumptieprijzen gelden van 10 jaar geleden én elke zaterdag en zondag kunnen de gasten genieten van gezellige gastoptredens. Iedereen is welkom in het 'Bruisende Dorpscafé' aan de Kapelstraat-Noord 114, daar waar de vrienden zijn…

VELDHOVEN - De officiële inschrijving als café dateert van het jaar 1932! De eerste échte uitbaters worden, 2 jaar later, Driekske en Mina Cuypers en ze noemen het café De Kleine Man. Om diverse redenen... Driekske is klein van stuk, qua ruimte is het café klein, de doelgroep is de gewone, oftewel 'kleine' man en daar hoort ook een pilske van maar 00,10 cent bij. Nadien volgen andere uitbaters, elk zo'n 20 jaar lang en een naamsverandering –Tamarinde - volgt. Totdat in 2009 Ad en Ine van Gerwen-Coppelmans het café overnemen.

Gedaantenverandering

Met behulp van klanten, krijgt het café nieuw - grotendeels zelf gefabriceerd - meubilair. Ook het terras wordt gerenoveerd en er komt een serre-uitbouw en een aparte, eigen bibliotheekruimte. En het allerbelangrijkste... Ad en Ine gaan met een nieuwe naamsverandering terug naar de oorsprong: De Kleine Man. Hun affiniteit ligt namelijk bij de gewone bezoeker. Ine vindt het geweldig dat ze van haar hobby haar beroep kan maken. "Maar Ad is de échte uitbater", vindt Ine.
Een mening die Ad overigens direct van tafel veegt: "We doen het samen!"
Wèl zijn ze het er beiden over eens dat Café De Kleine Man hun ziel en zaligheid is en dat ze nog altijd veel plezier hebben in wat ze doen. Ad: "En dat merken de klanten natuurlijk ook, zodat er hier een ongedwongen sfeer hangt. Sommigen springen zelfs voor ons in, achter de bar, als het te druk is. Zo gaat dat hier! Verder draaien we hier muziek uit de jaren 60, 70 en 80 en aan verzoeknummers van gasten proberen we zoveel mogelijk te voldoen onder het motto: U vraagt, wij draaien".

Oktoberfestiviteiten

In Café De Kleine Man komen maar liefst 6 biljartclubs regelmatig een potje biljarten. Verder is er een dartclub en uniek is de sigarenclub, waar 12 mannen komen 'buurten' onder het genot van een speciale sigaar. In de aparte rookruimte, laat Ad de speciale kast vol sigaren zien. "Hele dure exemplaren zitten erbij. Ook Havana's, geschonken door een man die niet meer mocht roken vanwege zijn gezondheid", vertelt Ad.

"Door de gezellig kleine ruimtes, is er een sterke toename te zien in het aantal familiefeesten het afgelopen jaar", merkt Ine op. "Juist doordat de families tegenwoordig niet zo groot meer zijn. Bezoek voor de Oktoberfestiviteiten de website voor de artiesten die komen, zoals Elvis imitator Dirk van Hamont of Thieu van Genesen".

www.cafedekleineman.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden