De nieuwe parkeergarage bij Eindhoven Airport. Medewerkers zijn bezig met de laatste zaken in orde te brengen. FOTO: Bert Jansen.
De nieuwe parkeergarage bij Eindhoven Airport. Medewerkers zijn bezig met de laatste zaken in orde te brengen. FOTO: Bert Jansen. (Foto: Bert Jansen)

Opening parkeergebouw P1 van Eindhoven Airport

Van de redactie.

P1, het herbouwde multifunctionele parkeergebouw van Eindhoven Airport, is dinsdag 1 oktober opgeleverd. De ingebruikname van dit complex waarin tal van functies zijn ondergebracht, markeert de eerste stap in de metamorfose van het voorterrein van Eindhoven Airport tot een aangenaam verblijfsgebied waar belangrijke rollen zijn weggelegd voor groen, kunst, technologie en design.

MEERHOVEN - P1 is gelegen pal tegenover de terminal. Het modern vormgegeven pand combineert diverse functies. Naast 780 parkeerplaatsen, inclusief een Kiss & Ridezone, en diverse oplaadpunten voor elektrische auto's, beschikt het gebouw over een ruim opgezette overdekte OV-terminal en een fietsenstalling met 110 plekken. Daarnaast is in het gebouw een vestiging van McDonald's met restaurant en McDrive ondergebracht.

Herbouwd

Roel Hellemons, directeur Eindhoven Airport: "We zijn er trots op dat we P1 binnenkort in gebruik kunnen nemen. Dankzij de gezamenlijke inspanningen van velen is dit complex volledig herbouwd. Hierbij zijn de geleerde lessen uit de diverse onderzoeken naar de gedeeltelijke instorting meegenomen."

Transitie

Voor Eindhoven Airport is de ingebruikname van P1 een belangrijke stap in de kwaliteitsimpuls van het luchthavengebied. De opwaardering van het gebied past bij de strategie van Eindhoven Airport waarbij de transitie wordt gemaakt van kwantiteit naar kwaliteit. Eindhoven Airport beweegt mee met de Brainportregio; het investeren in kwaliteit op diverse gebieden is daarbij het centrale uitgangspunt.

Een goede bereikbaarheid- ook met openbaar vervoer- is een van de pijlers uit de strategie van Eindhoven Airport. Daarbij past ook de realisatie van de overdekte busterminal in het complex waarvoor de provincie Brabant een subsidie verleende. Gedeputeerde Christophe Van der Maat (Mobiliteit en Financiën): "Voor de provincie was financieel bijdragen aan deze nieuwe OV-terminal natuurlijk een 'no-brainer'. Een internationaal vliegveld moet goed aangesloten worden op het OV. Met deze terminal maken we het voor reizigers die reizen via Eindhoven Airport een stuk aantrekkelijker om met het OV van en naar de luchthaven te reizen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden