Heling is het kopen, bezitten of verkopen van gestolen goederen. FOTO: Thinkstock.
Heling is het kopen, bezitten of verkopen van gestolen goederen. FOTO: Thinkstock. (Foto: Thinkstock)

Hoe heling terug te dringen?

Van maandag 7 tot en met zondag 13 oktober is het de Week van de Veiligheid. Dit jaar met extra aandacht voor het terugdringen van heling.

VELDHOVEN - 8 op de 10 mensen zouden geen fiets kopen die duidelijk gestolen is, zo blijkt uit onderzoek. Toch komt heling regelmatig voor, ook onder ondernemers. Met alle gevolgen van dien. Want gestolen producten kopen, bezitten en verkopen is strafbaar. Tijdens de Week van de Veiligheid staan brancheorganisaties, gemeenten en politie stil bij de gevolgen van heling en hoe heling voor ondernemers te voorkomen is.
Tijdens de Week van de Veiligheid kunnen ondernemers en medewerkers deelnemen aan diverse activiteiten om zich beter te beschermen tegen criminaliteit, zoals online overvaltrainingen, gratis veiligheidsscans en themabijeenkomsten. Ook in Noord-Brabant worden diverse activiteiten georganiseerd. Meer informatie daarover op de onderstaande website.
Heling is het kopen, bezitten of verkopen van gestolen goederen. Heling is strafbaar en altijd het gevolg van andere criminele activiteiten. Gelukkig kunnen ondernemers veel doen om heling te voorkomen. Zo kunnen ze hun waardevolle bedrijfseigendommen onder andere registreren in de app Stop Heling.

www.deweekvandeveiligheid.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden