De Bibliotheek Veldhoven en Stichting Welzijn Ouderen Veldhoven (SWOVE) hebben een uitnodigende ontmoetingsplek gecreëerd voor iedereen die te maken heeft met dementie. FOTO: Bieb.
De Bibliotheek Veldhoven en Stichting Welzijn Ouderen Veldhoven (SWOVE) hebben een uitnodigende ontmoetingsplek gecreëerd voor iedereen die te maken heeft met dementie. FOTO: Bieb. (Foto: )

De Bibliotheek Veldhoven doet mee aan Rabo Club Support

Alinda van Neerven

Rabobank Eindhoven-Veldhoven organiseert in 2019 Rabo Club Support, voorheen Rabobank Clubkas Campagne genoemd. De Bibliotheek Veldhoven doet ook mee en wel met de onlangs geopende Dementheek Veldhoven.

VELDHOVEN - Nederland telt ruim 280.000 mensen met dementie. Door de vergrijzing en het ouder worden van de bevolking zullen in het jaar 2040 ruim een half miljoen Nederlanders aan deze ziekte lijden. Daaronder dan maar liefst zo'n 1.500 Veldhovenaren. Vanwege deze toename en de impact van de ziekte op de patiënt, zijn omgeving en de samenleving, wordt dementie volksziekte nr. 1 genoemd.

Centrale ontmoetingsplek

De Bibliotheek Veldhoven en Stichting Welzijn Ouderen Veldhoven (SWOVE) hebben een uitnodigende ontmoetingsplek gecreëerd voor iedereen die te maken heeft met dementie of interesse heeft in het onderwerp. Dementheek Veldhoven is op zaterdag 21 september 2019 geopend en te vinden in de Bibliotheek.
Iedereen is welkom met vragen of om ervaringen te delen over dementie. Ook vinden bezoekers er een actueel en gevarieerd aanbod aan media rondom dementie en kunnen zij deelnemen aan activiteiten. Er werken getrainde vrijwilligers samen met professionals van de Bibliotheek en SWOVE.

Stemmen

Een stem op de Bibliotheek Veldhoven helpt de medewerkers en vrijwilligers met het aantrekkelijker maken van de Dementheek Veldhoven voor mensen met (beginnende) dementie. Zo kan het aanbod aan activiteiten en media uitgebreid worden. De Bibliotheek wil eraan bijdragen, dat mensen met geheugenproblemen en hun mantelzorgers zo lang en zo goed mogelijk mee kunnen blijven doen in een dementievriendelijk Veldhoven.

Alle leden van de Rabobank Eindhoven-Veldhoven kunnen nog tot en met donderdag 10 oktober 2019 vijf stemmen uitbrengen voor de Rabo Club Support. Meer informatie:

www.rabo-clubsupport.nl

Meer berichten