Ontdek de wereld van bodemdieren tijdens de Bodemdierendag, woensdag 2 oktober. FOTO: IVN VEV
Ontdek de wereld van bodemdieren tijdens de Bodemdierendag, woensdag 2 oktober. FOTO: IVN VEV (Foto: )

Bodemdiertjes zoeken op woensdag 2 oktober

Het IVN VEV houdt woensdag 2 oktober voor de jeugd van de basisscholen in Veldhoven een bodemdieren-zoekmiddag in de tuin rondom het IVN gebouw op Ariespad te Veldhoven van 14.00 tot 16.00 uur.

VELDHOVEN - De Bodemdierendagen worden dit jaar voor de 5e keer georganiseerd van donderdag 26 september tot zondag 6 oktober. Iedereen kunt dan in eigen tuin of rondom school of in een park naar bodemdieren zoeken en doorgeven wat er gevonden is. Kijk voor meer informatie op onderstaande website. www.bodemdierendagen.nl

De Bodemdierendagen zijn eigenlijk best bijzonder. Bij een vogeltelling worden vogels geteld en bij een vlindertelling alleen vlinders. Maar nu worden een heleboel verschillende dieren geteld, die samen in en op de bodem leven!

Deelnemers aan de Bodemdierendagen komen zo te weten hoe het met dat onmisbare bodemleven gaat, dat om ons heen belangrijke klussen opknapt. Want wie kan van herfstbladeren weer voedsel voor planten van volgend jaar maken? Wie houdt de grond gezond? Wie helpt ziekteverwekkers in de bodem af te weren en het water te zuiveren?

www.bodemdierendagen.nl

Meer berichten