Foto:

'War artists' exposeren

Van de redactie.

In het kader van 'Veldhoven 75 jaar Vrij' is in expositieruimte De Verdieping, toegankelijk via de Bibliotheek Veldhoven, een bijzondere tentoonstelling te bezoeken.

VELDHOVEN - De expositie bevat werken van de 'war artists' Gabriel de Jongh en Herman van den Bosch. Vanaf de inscheping in Engeland maakten zij een fascinerende reeks tekeningen en schilderijen tijdens Market Garden. Deze zijn te vinden op de 1e etage van De Verdieping.

Verbinding

Op de begane grond vinden bezoekers onder meer panelen, foto's, een jeep en vitrines met figuren van de bevrijders. Ook is er speciale aandacht voor het bombardement op Zeelst met foto's en objecten en voor de diverse Veldhovense oorlogsmonumenten.
De expositie is een samenwerking tussen de Bibliotheek Veldhoven en Museum 't Oude Slot, waar De Verdieping een onderdeel van is. De culturele instellingen werken al vaker met elkaar samen, bijvoorbeeld bij de organisatie en uitvoering van Literair Café Veldhoven.
Directeur Hans Sonnemans van Museum 't Oude Slot: "Door de deuren tussen De Verdieping en de Bibliotheek Veldhoven open te gooien, maak je ook letterlijk verbinding met elkaar en bereik je een groter publiek. In de toekomst willen we vaker op deze manier
samenwerken."

Op 2 plekken

De expositie in De Verdieping is onderdeel van een grotere expositie, waarvan het andere deel in Museum 't Oude Slot te bezoeken is. De expositie in Museum 't Oude Slot is van woensdag 18 tot en met zondag 22 september gratis te bezoeken, daarna geldt een entree van 4,00 euro (tot en met 17 jaar: 2,00 euro, Museumkaarthouders: gratis).
De expositie in De Verdieping is vanaf maandag 16 september gratis toegankelijk via en tijdens openingstijden van de Bibliotheek Veldhoven. De expositie loopt tot en met vrijdag 13 december.

Meer informatie:

www.bibliotheekveldhoven.nl/vrijheid

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden