Tijdens een excursie zien leerlingen hoe water wat in huis verbruikt is schoongemaakt wordt. FOTO: Waterschap De Dommel.
Tijdens een excursie zien leerlingen hoe water wat in huis verbruikt is schoongemaakt wordt. FOTO: Waterschap De Dommel. (Foto: )

Leren over water is steeds belangrijker

Is er voldoende schoon water voor iedereen? Wat gebeurt er met het water dat wij verbruiken in huis? En wat is goed watergedrag eigenlijk? Deze en andere vragen worden beantwoord bij de educatie-activiteiten van Waterschap De Dommel.

VELDHOVEN - Watergraaf Erik de Ridder: "Nu we steeds meer te maken krijgen met extreem weer met wateroverlast of watertekort als gevolg wordt het ook steeds belangrijker dat kinderen en jongeren leren over water en hoe we hier mee omgaan. Als waterschap willen we scholen in ons gebied hierbij helpen door onder andere excursies en lespakketten te bieden."

Voor leerlingen van groep 7/8 en de onderbouw van het voortgezet onderwijs organiseert Waterschap De Dommel excursies op de rioolwaterzuiveringen van Eindhoven, Hapert of Biest-Houtakker. Tijdens een excursie leren scholieren meer over Nederland als waterland, hoe goed met water om te gaan en zien ze hoe het vieze water wat ze in huis verbruiken wordt schoongemaakt.

Excursies en lespakketten worden zonder kosten aangeboden aan scholen en zijn overigens ook online te boeken. Alle informatie over watereducatie van Waterschap De Dommel staat op:

www.dommel.nl/lerenoverwater

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden