Uitsneden van een van de kleurrijke tegels die nu Oerle geplaatst zijn. FOTO: Ad Adriaans.
Uitsneden van een van de kleurrijke tegels die nu Oerle geplaatst zijn. FOTO: Ad Adriaans. (Foto: )

Kleur in de wijk Oerle dankzij 60 kinderen

Oerle is verfraaid met tientallen kleurrijke stoeptegels. Op dinsdag 24 september wordt het mozaïekproject 'Kleur in de wijk' feestelijk geopend.

VELDHOVEN - 60 kinderen uit groepen 5, 6, 7 en 8 van Basisschool Sint Jan Baptist maakten onder de bezielende leiding van Marlies Tops, enthousiaste vrijwilligers en ouders ieder een eigen stoeptegel met mozaïek. Vanuit het thema 'Wat wensen wij een ander toe' zijn prachtige ontwerpen tot stand gekomen. Samen leren en respect voor elkaar en de omgeving zijn als rode draad herkenbaar. De wereld begint bij jezelf en de kinderen van basisschool Sint Jan Baptist beginnen bij hun eigen leefomgeving.

De kleurrijke stoeptegels zijn op verschillende plaatsen in Oerle geplaatst en dragen bij aan de kleurrijke uitstraling hiervan. De feestelijke opening op dinsdag 24 september, door wethouder Daan de Kort, vindt om 11.30 uur plaats bij basisschool Sint Jan Baptist. Iedereen is van harte welkom.

Kleur in de wijk is een initiatief van Creatief in Zonderwijk en Brede School Veldhoven, in samenwerking met Basisschool Sint Jan Baptist en mede mogelijk gemaakt door gemeente Veldhoven en het Coöperatiefonds van Rabobank Eindhoven-Veldhoven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden