V.l.n.r. Rianne en John van Doormalen met burgemeester Marcel Delhez tijdens de uitreiking van de Veldhovens Ondernemerstrofee. FOTO: Jurgen van Hoof)
V.l.n.r. Rianne en John van Doormalen met burgemeester Marcel Delhez tijdens de uitreiking van de Veldhovens Ondernemerstrofee. FOTO: Jurgen van Hoof) (Foto: Jurgen van Hoof)

En de winnaar is John van Doormalen!

Mireille Camps

Veldhovense ondernemer 2019

Tijdens de drukbezochte Bedrijvenavond van het even zo succesvolle evenement Veldhoven Proeft, heeft burgemeester Marcel Delhez de Veldhovense Ondernemerstrofee 2019 uitgereikt aan John van Doormalen. Voor de jury is de persoonlijke missie van Van Doormalen en zijn onderneming dat 'alles draait om de klant' en de manier waarop hij keer op keer succesvol en overtuigend op nieuwe ontwikkelingen inspringt, doorslaggevend voor het unaniem toekennen van de trofee aan Van Doormalen.

VELDHOVEN - In zijn toespraak, benoemt burgemeester Delhez enkele higlights uit het juryrapport: "We hebben hier een fantastische ondernemer staan en dat doe je niet alleen door heel hard te werken, maar je kiest de juiste mensen om je heen en werkt volgens 5 kernwaarden: mensgericht, oprecht, plezier, vertrouwen en samen. Binnen de Van Doormalen Retailgroep werken ongeveer 1.300 medewerkers en de omzetgroei is momenteel 130 miljoen euro... Wat spectaculair te noemen is!"

Pindakaas

Het juryrapport baseert haar besluit tevens op de volgende overwegingen: 'Naast de alom geprezen levens- en ondernemerslessen van zijn vader, Wim, is zijn echtgenote Rianne een onontbeerlijke partner in de ontwikkeling van John als succesvol ondernemer en mens. Altijd en onvoorwaardelijk op de achtergrond, maar daarom ó zo belangrijk. Haar rol, support en inbreng mogen in dit juryrapport niet ontbreken'.
Op het podium wordt echtgenote Rianne de vraag gesteld: "Als er íets in het assortiment móet blijven, wat zou dat dan zijn?" Daarop antwoordt zij resoluut en vastberaden: "Pindakaas!"

Spotlights

Eenmaal van het podium afgestapt en met de trofee nog in zijn handen, bekent John dat hij lang heeft moeten nadenken of hij 'Ja' zou zeggen tegen de Ondernemerstrofee. Dat licht hij toe met volgende woorden: "Niet dat ik de prijs niet wil, hoor... Maar ik hoef nooit zo nodig in de spotlights. Uiteindelijk heb ik toch ja gezegd en ben ik uiteraard heel trots op de prijs. De belangrijkste mensen vind ik onze klanten en medewerkers. We hanteren in ons bedrijf voor hen de drie V's; Vrijheid, Vertrouwen en Verantwoordelijkheid en dat werkt heel goed voor alle partijen".

'We hanteren
in
ons bedrijf
voor hen
de drie V's:
Vrijheid,
Vertrouwen en
Verant-
woordelijkheid'


Echtpaar Van Doormalen begeeft zich daarna in het gezellige feestgedruis, waar overigens nóg twee burgemeesters te gast aanwezig zijn, namelijk 'onze' voormalige Veldhovense burgemeester Jack Mikkers, destijds voorzitter van de jury van de Veldhovense Ondernemerstrofee, én een Oegandese burgemeester, samen met zijn delegatie, om kennis en ervaring uit te wisselen in Veldhoven. Maar óok om te proeven van cultuur! En van het culinaire evenement Veldhoven Proeft!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden