In de 2e editie van Lekker Rondje Veldhoven zijn enkele zaken vervangen door nieuwe horecagelegenheden. FOTO: Ad Adriaans.
In de 2e editie van Lekker Rondje Veldhoven zijn enkele zaken vervangen door nieuwe horecagelegenheden. FOTO: Ad Adriaans. (Foto: Frans Claassen Fotografie)

Nieuwe editie van Lekker rondje Veldhoven

Ad Adriaans

Lekker Rondje Veldhoven heeft net de 2e editie gelanceerd. De culinaire fietsroute van Veldhoven is sinds mei 2018 een veel gegeven cadeau.

VELDHOVEN - "Van de 1e editie zijn er tot nu toe ruim 700 verkocht", weet Alinda Smulders, adviseur marketing en communicatie van de bibliotheek en VVV Veldhoven. Voor zowel de deelnemende ondernemers als de initiatiefnemers is het afwachten geweest of het product zou aanslaan. Maar de reacties zijn heel positief, heeft Smulders intussen gehoord. Dat baseert ze onder meer op de evaluatiebezoeken die begin dit jaar zijn afgelegd. "We hebben alle 12 deelnemers bezocht om te horen hoe ze het hebben ervaren. Het blijkt dat ze veel bezoekers treffen die ze nog niet eerder in hun zaak hebben gezien. Er zijn zelfs gasten die blijven terugkomen. Een echte win-win situatie voor de ondernemer dus", zegt Smulders enthousiast. Daarmee blijkt dat de VVV met het Lekker Rondje Veldhoven een product heeft ontwikkeld dat Veldhoven toeristisch en recreatief weer duidelijker op de kaart zet.
Wat de koper als positief ervaart, is dat de 12 Lekkere Bonnetjes naar eigen keuze zijn te besteden. Mensen kunnen dus een zaak meerdere keren bezoeken als het aangeboden gerecht in de smaak valt. En elke 2 maanden kan de horecazaak de ingeleverde bonnen kwijt bij de VVV. Daaruit blijkt dat er geen uitschieters zijn onder de deelnemende zaken. Smulders: "Het loopt tot nu toe redelijk gelijk op."

Nieuwe deelnemers

In de 2e editie van Lekker Rondje Veldhoven zijn enkele zaken vervangen door nieuwe horecagelegenheden. "Enkele zaken zetten in op andere campagnes of haken af omdat ze de extra drukte tijdens bijvoorbeeld de lunchtijd niet aankunnen."
Nieuw is onder meer Diner Café De Kempen in Knegsel. Daar kan de bezoeker zijn Lekker Bonnetje inruilen voor een keuze uit 3 soepen met brood en kruidenboter. Andere nieuwelingen zijn Eetcafé De Kers, Lunchroom SchippersStop en Lunchcafé Crème de la Crème.
Nieuw is ook de samenwerking met het culinaire evenement Veldhoven Proeft dat jaarlijks in september plaatsvindt. 2 van de bonnetjes kunnen gebruikt worden als gratis toegangsbewijs voor de edities van 2020 en 2021. Maar er kan ook bij een van deelnemers een hapje of drankje voor worden genuttigd.

Meer berichten