De vrijwilligers van de Veldhovens Ziekendag met Henk Waarma. Allen zijn met de Ster van Veldhoven geëerd als Sterren van Veldhoven! FOTO: Bert Jansen.
De vrijwilligers van de Veldhovens Ziekendag met Henk Waarma. Allen zijn met de Ster van Veldhoven geëerd als Sterren van Veldhoven! FOTO: Bert Jansen. (Foto: Bert Jansen)

Ster(ren) van Veldhoven

Aan de vrijwilligers van de Veldhovense Ziekendag is zondag 8 september de Ster van Veldhoven uitgereikt. Tegelijkertijd heeft Henk Waarma een koninklijke onderscheiding gekregen.

VELDHOVEN - Het is wethouder Mariënne van Dongen die de Ster van Veldhoven aan de vrijwilligers van de Veldhovense Ziekendag uitreikt. En wel heel erg toepasselijk tijdens de alweer 40e editie van de jaarlijkse Ziekendag.
Voor de Ziekendag is een grote groep vrijwilligers in touw. Ze bezoeken zieken en brengen fruitmanden naar de mensen die niet naar de Ziekendag kunnen komen. Tijdens de maanden voor het evenement zijn ze op zoek naar sponsoren. Ook tijdens de Ziekendag zijn de vrijwilligers voor en achter de schermen actief.
Ook is door burgemeester Marcel Delheze een Koninklijke Onderscheiding uit uitgereikt aan Henk Waarma (64). Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Waarma is penningmeester en voorzitter van Ziekendag Veldhoven. Deze commissie verzorgt jaarlijks een middag voor Veldhovenaren voor wie deelname aan het sociaal-maatschappelijk verkeer niet vanzelfsprekend is. Waarma coördineert de werkzaamheden, werft sponsoren, stuurt vrijwilligers aan en verricht hand- en spandiensten. Verder is hij 20 jaar vrijwilliger bij Snoeppieto. Hij is Sinterklaas, decorbouwer en chauffeur. Ook helpt hij als vrijwilliger in de Parochie Christus Koning.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden