Met een bat-detector zijn de verschillende soorten vleermuizen op te sporen. FOTO: IVN VEV.
Met een bat-detector zijn de verschillende soorten vleermuizen op te sporen. FOTO: IVN VEV. (Foto: )

Spannende wandeling met vleermuizen

Dit jaar is er op vrijdag 6 september weer een spannende Vleermuizenwandeling. Ditmaal speciaal voor kinderen vanaf 8 jaar (niet jonger!) onder begeleiding van hun ouder(s). Organisatie ligt in handen van IVN Veldhoven-Eindhoven-Vessem én Vleermuiswerkgroep Noord-Brabant

VELDHOVEN - Wie wil een spannende avond beleven? Iets leren over het nachtleven van een vleermuis? Deelnemers aan deze vleermuizenwandeling gaan op stap in het donker met een echte (Batman) vleermuisdeskundige. Deze gaat onderweg van alles vertellen over vleermuizen.
Met een bat-detector zijn de verschillende soorten vleermuizen op te sporen, sommige kinderen kunnen ze zelfs horen! Al vroeg in de avond, is de allerkleinste, de dwergvleermuis te zien en te horen. Bij het water zal de watervleermuis met zijn witte buikje laag over het water vliegen. Wat later op de avond zullen ook de grotere vleermuissoorten, de rosse vleermuis en de laatvlieger van zich laten horen.
Start en eindpunt van deze spannende wandeling is parkeerterrein zwembad Eikenburg, Aalsterweg 283 Eindhoven. Wie wil deelnemen aan deze wandeling die dient hier voor 20.00 uur te zijn. De wandeling duurt tot 22.00 uur. Als het flink regent, dan gaat de wandeling niet door. Deelname is gratis, wel graag aanmelden.

anitaliebregts@hotmail.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden