Wereldkampioen CDKidz met links Audrey Camerik van Cardo Dance Department en rechts choreograaf Sergio Reis. FOTO: Ad Adriaans.
Wereldkampioen CDKidz met links Audrey Camerik van Cardo Dance Department en rechts choreograaf Sergio Reis. FOTO: Ad Adriaans. (Foto: ad)

Heel veel trainen levert CDKidz de wereldtitel op

Ad Adriaans

De 14 toppers van CDKidz dansen op 25 augustus 2 minuten de sterren van de hemel. Dat levert hen in het Engelse Blackpool de wereldtitel op.

VELDHOVEN - Alles wat er te winnen viel, hebben ze gewonnen. Regionale wedstrijden, het Nederlands kampioenschap en op 10 mei het Europees kampioenschap. En als klap op de vuurpijl slepen ze op zondag 25 augustus ook nog de wereldtitel in de wacht. En dat is opgevallen in Nederland. Zo staat er een mooi verhaal in landelijk dagblad Telegraaf over het jonge Veldhovense dansteam.
"Op maandag 26 augustus werden we op Eindhoven Airport verwelkomt door familie en vrienden. We kregen bloemen en gingen op de foto", zegt Bow (13).
9 van de 14 dansers zitten op het Sondervick College. Ook daar is volop aandacht voor de wereldkampioenen. Valerie (13): "In elk gebouw hing een poster van ons. Dinsdag werden we allemaal uit de klas gehaald waarna we in de aula op het podium in het zonnetje zijn gezet."
Veel heeft de groep te danken aan choreograaf Sergio Reis. "Het EK op 10 mei was voor ons een test of CDKidz kans zou maken op internationaal gebied. Hiphop is een kunstvorm en je weet nooit waar de jury op let. Voor het WK wilden we dat de groep niet op smaak beoordeeld zou worden, maar gewoon de beste zou zijn."

Kleine dingen

En dat is gelukt. Hoe dan? "Door heel veel te trainen", zegt Jadey die met 11 jaar tot de jongsten van de groep behoort. "En trainen verveelt nooit. Al is het nog zo zwaar, het blijft leuk", weet Valerie.
"Ook in Engeland hebben we nog flink getraind en veel op kleine dingen gelet", zegt Tygo (13).
En dat werpt dus zijn vruchten af. Na de 1e kwalificatieronde op vrijdag 23 augustus staan ze 1e in de ranking en dat betekent rechtstreekse plaatsing voor de finale. Hoe is hete gegaan met de zenuwen? Valerie: "Als je backstage staat vlak voordat je moet optreden, gieren de zenuwen door je keel."
Maar het optreden op het nummer Lose Control van Missy Elliott gaat beter dan ooit. Tygo: "Het voelde heel goed aan."
Als 2 uur later de prijzen worden verdeeld, juichen de jongens en pinken de meisjes een traantje van geluk weg. Er is voor iedereen een medaille, en dat is niet de eerste. "Deze is \de belangrijkste", vindt Bow.

Meer berichten