Een aantal Wintelrenaren geniet van koffie met gebak in de recreatiezaal van Kempkeshof.
Een aantal Wintelrenaren geniet van koffie met gebak in de recreatiezaal van Kempkeshof. (Foto: ad)

Zilveren Kempkeshof viert het jubileum met gebak en open dag

Ad Adriaans

Kempkeshof is al een kwart eeuw een begrip in Wintelre. Met gebak en een open dag is dat door de ouderenvoorziening afgelopen week gevierd.

WINTELRE - Op de plaats waar voorheen café en cafetaria 't Roosje gevestigd was, verrijst in 1993 een gebouw met daarin 12 appartementen voor ouderen. Een bijdrage van de provincie en de toenmalige gemeente Vessem maakt de bouw mogelijk. Secretaris/penningmeester Ineke Neggers is er al vanaf de start bij betrokken. "Jan Leermakers was indertijd wethouder. Hij heeft zich mede ingespannen voor de komst van deze ouderenvoorziening. Op 16 februari 1993 heeft hij de eerste steen gelegd." Medio 1994 wordt het complex in gebruik genomen. Voor de exploitatie van het gebouw ziet de Stichting Kempkeshof het levenslicht, waarvan Jan Leermakers de eerste voorzitter is.

De appartementen worden verhuurd door Woningstichting De Zaligheden. Dat betekent dat er ook wel eens huurders komen wonen van ver buiten de dorpsgrenzen. "Ons streven is dat hier dorpsbewoners komen wonen of zij die een band met Wintelre hebben", vertelt Jan Kruit die 2 jaar geleden de voorzittershamer overnam van Jan Leermakers.

In de recreatiezaal is vrijwel dagelijks iets te beleven. Er wordt gebiljart, gekaart, geknutseld en gekletst. Elke dinsdag is er van 10.00 tot 14.00 uur een dagactiviteit waarbij rond het middaguur samen de lunch wordt genuttigd. "Deze activiteit en de creamiddag op donderdag is gericht op mensen die het fijn vinden om samen iets te doen. Er is begeleiding door enkele vrijwilligers", legt Kruit uit. Het bestuur is trots op de 40 vrijwilligers waarop ze kan rekenen. Daaronder vallen ook Jan en Nelly van Kroonenburg, vanaf 2000 de beheerders van Kempkeshof. Op donderdag 5 september worden de vrijwilligers met een etentje in het zonnetje gezet.

Sinds 2007 is er ook een eetpunt in Kempkeshof. Elke laatste vrijdag van de maand wordt een warme maaltijd geserveerd. Neggers: "Deelnemers betalen daarvoor 10,00 euro. Met zo'n 20 deelnemers per keer is er nog steeds behoefte aan." Dat geldt ook voor de bibliotheek waar heel Wintelre boeken kan lenen. "We hebben zo'n 2.000 boeken. Op dinsdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur en woensdagavond van 19.00 tot 20.00 uur kan men er terecht. 2 keer per jaar is er een thema-avond die heel goed bezocht wordt."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden