Rutger Smak Gregoor en Stefan Aarts op het horecaplein van Strand365. FOTO: Ad Adriaans.
Rutger Smak Gregoor en Stefan Aarts op het horecaplein van Strand365. FOTO: Ad Adriaans. (Foto: ad)

Uniek nieuw indoor beachconcept

Ad adriaans

Strand365 in Veldhoven

Op Sport- en Evenementencomplex De Heiberg wordt momenteel de laatste hand gelegd aan een nieuw indoor beachconcept. Een voormalige tennishal wordt omgetoverd tot een sfeervol Strand365. Hierin kunnen mensen 365 dagen per jaar terecht voor onder meer beachvolleybal, jeu de boules en zakelijke activiteiten.

VELDHOVEN - "Het idee van Strand365 is ontstaan door een teruglopende tennismarkt en de vraag vanuit het bedrijfsleven", aldus Rutger Smak Gregoor.
Eerder is al een aantal buitenbanen opgeofferd voor de aanleg van Speellandschap De Heiberg en afgelopen week zijn in één van de 3 tennishallen de deuren van Streetjump Veldhoven geopend.
"Daarin staan trampolines in alle soorten en maten, geschikt voor jong en oud. Ook wordt er binnenkort gestart met trampolinefitness en stunt- en tricklessen", vertelt Smak Gregoor.
Met een bezettingsgraad van 85% is de resterende tennishal met daarin 3 banen nog volop in gebruik.

Sfeer

Strand365 krijgt een eigen entree en is ingericht met een zandstrand waarop strandsporten als beachvolleybal kunnen worden gespeeld. Tientallen strandstoelen van een bekend Brabants biermerk staan hier in slagorde opgesteld.
In de hal van ruim 2.000 vierkante meter kan ook jeu de boules worden gespeeld. Blikvanger bij binnenkomst is de bar die is ingebouwd in een enorme blauwe zeecontainer. Daarvoor tientallen zitplaatsen op het horecaplein die op houten vlonders zijn gepositioneerd. Met ledverlichting kan iedere gewenste sfeer worden opgeroepen. Zonnepanelen op het dak voorzien in de energievoorziening.
"De daken van de 3 hallen en de platte daken zijn onlangs voorzien van 1.700 zonnepanelen. Die voorzien in de stroom voor het complete complex", weet Smak Gregoor.

Expats

Overdag ligt de focus op bedrijven en in de avonduren wordt op de particuliere markt gemikt. "Zij kunnen hier een borrel drinken in combinatie met een potje jeu de boules, darten of een strandactiviteit. Ook weet ik zeker dat expats zich hier thuis zullen voelen. We zijn ook bezig met het ontwikkelen van arrangementen. Daarbij kan gedacht worden aan teambuildingactiviteiten zoals een Expeditie Robinsonarrangement", legt Smak Gregoor uit.

Dagelijkse beleving

Bedrijven kunnen desgewenst een hele dag in Strand365 vertoeven. "Ze zijn hier helemaal uit de dagelijkse beleving. Wij bieden ze de mogelijkheid om hier trainingen te verzorgen, maar ook lezingen, presentaties en congressen. Dit kan dan gecombineerd worden met bijvoorbeeld een strandactiviteit."
Gedurende de zomerperiode kan Strand365 bij slecht weer ook dienen als uitwijkmogelijkheid voor Speellandschap. De jeugd kan zich dan in de hal vermaken in het zand en met springkussens.

Opening

Medio september gaat Strand365 open. In oktober volgt de officiële opening. De banen en velden van Strand365 zijn per uur te reserveren. Voor grotere groepen is de accommodatie exclusief af te huren. Openingstijden en andere informatie zijn binnenkort beschikbaar als de website online gaat.

Meer berichten