Quinten met zusje Yulin. Beiden hebben recht op een zo normaal mogelijk gezinsleven. Een nieuwe rolstoelbus maakt dat een stuk makkelijker. FOTO: Bert Jansen.
Quinten met zusje Yulin. Beiden hebben recht op een zo normaal mogelijk gezinsleven. Een nieuwe rolstoelbus maakt dat een stuk makkelijker. FOTO: Bert Jansen. (Foto: Bert Jansen)

Grootouders zoeken hulp bij aanschaf

Hannie Bettgens

Nieuwe rolstoelbus voor Quinten

De grootouders van Quinten Verhoeven uit Veldhoven zijn een crowdfunding gestart voor hun kleinzoon. Quinten is te vroeg geboren en zal nooit kunnen lopen.

VELDHOVEN - De wederzijdse grootouders zien de 'struggle' van de ouders van Quinten Verhoeven. "Quinten is een gezellige jongen van bijna 7 jaar oud. Door zijn
vroeggeboorte heeft Quinten een hersenbeschadiging opgelopen en heeft hij spasmen."

Vrolijke jongen

Opa Hein Verhoeven verwoordt het verhaal van Quinten voor alle betrokken grootouders. "Onze kleinzoon kan niet zelf staan of lopen. Ook beheerst hij de fijne motoriek niet en heeft hij een beperkt zicht. Maar hij is een ontzettend vrolijke jongen met een sociale aard, die tegen iedereen aan kletst."
Lachend verschijnt Quinten daarop om de hoek van de woonkamer: "Maar ik hoor wèl heel goed!"

Geen reële optie

Net als elk ander kind, groeit Quinten naar volwassenheid. "Daardoor past hij dus niet meer in de autostoel die voor hem noodzakelijk is. Zijn ouders moeten hem in en uit de auto tillen en dat is gezien zijn lengte en toenemende gewicht bijna niet meer te doen. Vandaar dat we een crowdfunding zijn gestart om een rolstoelbus aan te kunnen schaffen voor het gezin, waarin hij met zijn rolstoel gewoon kan worden gereden."
Zelf ontbreekt het aan de nodige geldelijke middelen door het gezin. Moeder Daphne: "We hebben al extra onkosten door alle aanpassingen die nodig zijn voor Quinten. De gemeente vergoedt wel de aanpassingen aan de rolstoelbus, maar niet de bus zelf. Vanwege de ingrijpende aanpassingen is een tweedehands bus ook geen reële optie. We moeten er een groot aantal jaren mee vooruit kunnen."

Meer comfort

Een nieuwe rolstoelbus maakt het leven een stuk gemakkelijker voor het gezin. "Vooral voor Quinten geeft het meer comfort. Nu moeten we hem tillen, wat voor hem niet altijd prettig is. En dat soms meerdere malen op een dag, vooral als we naar het ziekenhuis moeten. 2 dagen per week moeten we Quinten zelf naar het revalidatiecentrum brengen. Quinten heeft door zijn lengte een nieuwe rolstoel gekregen die bijna niet meer in te klappen en te vervoeren is in onze huidige auto. Met een rolstoelbus zou hij eventueel zelf nog de auto in kunnen rijden. Voor hem is dat ook beduidend minder belastend."

Zo normaal mogelijk

Naast ziekenhuisbezoeken en naar het revalidatiecentrum gaan, is een rolstoelbus een welkome aanwinst voor het gezinsleven. "Quinten sport bij Eindhoven atletiek. De racerunner die hij daar gebruikt zou dan ook mee naar huis kunnen waardoor hij vaker naar buiten kan om te ontspannen. We hebben ook nog een dochter van 3 jaar oud Yulin. Die willen we ook het recht geven op een zo

'Maar ik
hoor
wèl goed!'

normaal mogelijk gezinsleven. Daarvoor moeten we ook gewoon een dagje weg kunnen gaan, op familiebezoek, of haar naar het sporten kunnen brengen. Door alle medische spullen en rolstoel van Quinten behoort dat nu niet tot de mogelijkheden."

Meer berichten