Liefhebbers van een motortoertocht zijn zaterdag 24 augustus welkom in Wintelre. Eén dag later staat de maistoertocht op het programma. FOTO: Ad Adriaans.
Liefhebbers van een motortoertocht zijn zaterdag 24 augustus welkom in Wintelre. Eén dag later staat de maistoertocht op het programma. FOTO: Ad Adriaans. (Foto: ad)

2 tochten bij Motorvereniging Wintelre

Ad Adriaans

Motorvereniging Wintelre organiseert al 52 jaar evenementen voor de motorrijder. Op zaterdag 24 augustus is er een zandtoertocht en een dag later de traditionele maistoertocht.

WINTELRE - Motorvereniging Wintelre heeft de wind in de rug. "Het afgelopen jaar hebben we 4 nieuwe leden verwelkomt, waaronder 2 jongeren", meldt voorzitter Cor van der Velden met enige trots. De agenda van dit jaar is met 12 activiteiten goed gevuld. Het meest populair zijn de meerdaagse evenementen. Zo trekt het jaarlijkse clubuitje naar Duitsland begin juni doorgaans zo'n 40 deelnemers. In het 2e weekend van september starten de mannen de motoren voor de 7-mijlstocht. Verdeeld over 3 dagen wordt de kilometerteller met 1.500 opgehoogd. Het 3e weekend van september is gereserveerd voor de vrouwelijke leden. Hun tocht heet 'Klèn duuzend', naar het aantal kilometers dat ze rijden. "Ze gaan dan bijna allemaal mee", weet de voorzitter.

Liefhebbers van een motortoertocht over zandwegen zijn zaterdag 24 augustus welkom in Wintelre. "Voor de 8e keer houden we de zandtoertocht van zo'n 150 kilometer. De route gaat voor 80% over openbare zandwegen en is dus bij uitstek geschikt voor all road motoren. Ook met toermotoren die zijn voorzien van speciale noppenbanden kan worden deelgenomen", legt Van der Velden uit.
Elk jaar is er een andere route die door een van de leden wordt uitgezet. Inschrijven voor deze tocht kan zaterdag vanaf 09.00 uur bij mfa De Rosdoek aan de Kerkstraat 10. Er worden 2 verschillende lussen van 75 kilometer gereden met een tussenstop bij De Rosdoek. Deelname kost 7,00 euro, inclusief een consumptie. De rit is alleen beschikbaar op gps.

Eén dag later staat de maistoertocht op het programma. Deze tocht van ruim 200 kilometer lengte is inmiddels een traditie, het 3e lustrum komt al in zicht. "Het is een supergezellige motordag waaraan door gemiddeld 175 liefhebbers wordt deelgenomen. De motorfanaten komen uit het hele land", weet de voorzitter.
Inschrijven en starten voor dit evenement kan vanaf 09.00 tot 11.00 uur bij MFA de Rosdoek. De kosten bedragen 7,00 euro, inclusief een koek en consumptie. De route is alleen te verkrijgen op navigatie. Voor een hapje en een drankje is in het Belgische Loenhout een rustplaats ingericht. Van der Velden: "Daar kan wat van de barbecue worden gegeten. Daarnaast kunnen showmotoren worden bewonderd van BMW-dealer BIQER uit Eindhoven."

Nieuwe leden zijn van harte welkom bij de club..

Meer berichten